”Edmonton Oilers kauppasi marginaalisen kiekkolupauksen John Marinon Pittsburgh Penguinsiin, ja sai vastikkeena kuudennen kierroksen varausvuoron.”

Näin kuului Edmonton Journal -lehden otsikko, kun Oilersin ja Penguinsin vaihtokauppa tuli heinäkuussa julkisuuteen.

Edmontonissa varmasti kaduttaa tällä hetkellä, että ”marginaalisesta kiekkolupauksesta” kehittyi näinkin nopeasti merkittävä osa Penguinsin puolustukseen.

Viimeiset kolme kautta Harvardin yliopistossa pelannut Marino on ollut Penguinsin alkukauden kirkkaimpia valopilkkuja. 22-vuotias yhdysvaltalainen on tehnyt 32 otteluun tulokaspuolustajalle komeat tehot 4+11=15.

Marinon merkityksestä Penguinsille hyvää kuvaa antaa se, että hän kellotti keskiviikkona Calgary Flamesia vastaan huimat minuutit 27:18.

Marino teki 4-1-voittoon päättyneessä ottelussa tehopisteet 1+1 sekä tämän lisäksi hänen tehotilastonsa oli komea +3. Tulokaspakilla oli ottelussa myös kolme laukausta, kolme taklausta sekä kolme blokkausta.

Kuudennen kierroksen varausvuoroa voidaan alkaa pitää jo melkoisena ryöstöhintana, kun katsoo Marinon huimia otteita kaukalon kaikilla osa-alueilla.