Suomalaislupaukset vaikeuksissa AHL:ssä – vain harva nimi nakuttanut kelvollisia tehoja

© Kuva: Getty Images

Useat suomalaislupaukset ottavat tärkeitä kehitysaskeleita farmiliiga AHL:ssä kohti kirkkaampia valoja. Tällä kaudella suomalaiset lupaukset eivät kuitenkaan ole onnistuneet järin hyvin. Kokonaisuudessaan AHL:ssä pelaa tällä kaudella peräti 44 suomalaista.

Ehdottomasti AHL:n paras sinivalkoinen nimi on ollut Manitoba Moosen puolustaja Sami Niku. Winnipeg Jetsin organisaatioon kuuluva suomalaispakki on tykittänyt kymmeneen otteluun tehot 3+8=11. Todellista näytönpaikkaa NHL:ssä odotellaan jo.

Puolustajista myös Laval Rocketin Otto Leskinen (0+8) ja San Antonio Rampagen Niko Mikkola (2+5) voidaan laskea onnistuneiden nimien joukkoon. Hyökkääjistä paras on ollut maailmanmestari Eetu Luostarinen (5+2), joka onkin jo saanut kutsut NHL:n puolelle ja avannut pistehanat sielläkin.

Leijonissa loistaneen Eeli Tolvasen kausi farmissa on alkanut nihkeästi ja odotukset ovat paljon korkeammalla. Hän on iskenyt 15 otteluun tehot 2+3, eikä maailmankuulu laukaus ole päässyt oikeuksiinsa.

Kärppien huippulupauksista Aleksi Heponiemi (0+6) ja Rasmus Kupari (2+2) ovat aloittaneet niin ikään hitaasti kapeassa kaukalossa. Liigaa viime kaudella dominoinut Oliwer Kaskikaan (2+2) ei ole löytänyt itsestään parasta terää.

Maalivahdeista eniten vastuuta on saanut Ville Husso. Hän on torjunut kymmenessä ottelussa torjuntaprosentilla 90,9.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille