NHL:ssä kaudella 2014-15 debytoinut jenkkivahti Scott Darling siirtyy yllättäen Eurooppaan ja vieläkin yllättävämmältä kuulostavaan monikansalliseen EBEL-liigaan. Pelaajan uusi joukkue itävaltalainen HC Innsbruck. Seura tiedotti asiasta kotisivuillaan.

Tiedotteessa kerrottiin, että asiat kävivät ensimmäisestä yhteydenotosta sopimuksen allekirjoittamiseen todella nopeasti. Pelaajakauppaa luonnehditaan nettisivuilla kaikkiaan sensaatiomaiseksi.

– Tunnen häntä jonkin verran, tapasin Scottin kesällä Las Vegasissa. Sain viime viikolla häneltä puhelun, jossa Scott kysyi mahdollisuutta pelata kanssamme. Olimme kaikki hyvin yllättyneitä, Darlingin maanmies, HC Innsbruckin päävalmentaja Rob Pallin selitti.

– Scott haluaa vain pelata. Koen, että jos tällaisen pelaajan tuominen Innsbruckiin on mahdollista ja se sopii talousarvioihin, on mahdollisuus käytettävä. Darling on upea lisä kaupungin, joukkueen ja koko liigan näkökulmasta.

Darling voitti Chicago Blackhawksissa Stanley Cupin kesällä 2015. Jenkki pelasi viime kaudella Carolina Hurricanesissa kahdeksan ja sen AHL-joukkue Charlotte Checkersissä 14 ottelua. Kiekot tarttuivat kummassakin noin 88 prosentin varmuudella.

Lisäksi vahti on kantanut myös maansa pelipaitaa MM-jäillä.

LUE ALKUVIIKON SIIRTOJUTUISTA MYÖS:
Heikon alkukauden pelanneelle kaksinkertaiselle suomenmestarille monoa Sveitsistä!

Liigajoukkue hankki muutama vuosi sitten NHL:ään varatun pelurin – ”Tuo valmennukselle lisää vaihtoehtoja”

Joukkue vaihtuu – Suomessa pelannut todella eksoottisen kiekkomaan pelaaja jatkaa kiertolaiselämää