Patrik Laineen tehoilu on ollut NHL:ssä poikkeuksellisen kovaa, kun huomioon otetaan sarjan alle 22-vuotiaat eurooppalaispelaajat kautta aikain. Kyseinen pistepörssi saattaa kuulostaa rajauksineen tylsältä, mutta huomioidessa tämän kategorian muut nimet, saavat Laineen runkosarjapisteet 113+85=198 tyystin uuden merkityksen.

Winnipeg Jets -tykin edellä kyseisin rajauksin ovat vain Jaromir Jagr, joka takoi ennen 22-vuotispäiväänsä NHL:ssä hävyttömät 281 pinnaa, sekä Mats Sundin (206), Ilja Kovaltshuk (205), Anze Kopitar (204) ja NHL:n pistepörssin nykyinen kärki David Pastrnak (203).

Laine nousi tilastossa äskettäin tasoihin Alex Ovetshkinin kanssa. Pisteen päähän taakse puolestaan jäi jo 22-vuotispäiviään viettänyt Carolina Hurricanesin tähti Sebastian Aho.

StatsCentre

@StatsCentre
Tallying an assist in his @NHLJets comeback 4-3 OT win vs the Golden Knights on Saturday night, Patrik Laine moved past a fellow countryman & tied for 6th on this list of young NHL superstars from overseas

Kuten kyseinen pistepörssi todistaa, on Jetsin suomalaistykki saanut NHL-uralleen jopa poikkeuksellisen tehokkaan alun. Laine pelaa taalajäillä neljättä kauttaan, ja 22 vuotta hän täyttää vasta ensi vuonna pääsiäisen tienoilla.

Laine oli Vegas Golden Knightsia vastaan joukkueensa edellisessä ottelussa tikissä. Suomalainen syötti Jetsin voittomaalin jatkoajalla.

– He odottivat hänen laukaustaan. Kaikki tietävät, millainen pommi hänellä on. Uskon, että tuollainen tilanne jähmettää kaikki vastustajat. ”Patty” pelasi hienosti taakse ja pääsin aivan yksin maalipaikkaan, voittomaalista vastannut Kyle Connor kehui.