NHL:n takavuosien pistelinko joutui koirankoppiin – paluu vanhaan seuraan edessä?

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsista Toronto Maple Leafsin kesällä vapaana agenttina siirtynyt takavuosien tähtisentteri Jason Spezza on ajautunut hankalaan tilanteeseen uudessa joukkueessaan.

TSN:n kiekkotoimittaja Shawn Simpson uskoo takavuosien supertähden olevan ensimmäisenä pois kaupattavien pelaajien listalla pitkäaikaispotilas Zach Hymanin palatessa kokoonpanoon lähiaikoina.

36-vuotiaan Spezzan kemiat Leafs-päävalmentaja Mike Babcockin kanssa ovat tiettävästi kaikkea muuta kuin kunnossa. Viime vuosien aikana alle 30 tehopisteen pelaajaksi taantunut kanukki onkin kanadalaismedioiden mukaan päätymässä pikavauhtia joko kauppatavaraksi tai siirtolistalle, josta millä tahansa joukkueella olisi mahdollisuus napata konkari riveihinsä ennen AHL-komennusta.

Sportsnetin Chris Johnston muistuttaa Babcockin olleen jo alunperin Spezzan hankintaa vastaan. Kokenut valmentaja haluaa antaa alempien kenttien vastuuta mieluummin nuorille tulevaisuuden nimille, eikä NHL:ssä kärkikenttien pistelingoksi aiemmin urallaan profiloituneelle Spezzalle olekaan löytynyt sopivaa roolia Babcockin palapelistä. Yli tuhannen NHL-pelin veteraani on istunut osan kaudesta katsomon puolella, eikä miehen kokoonpanoon päästessään saama keskimääräinen peliaikakaan (11.06 minuuttia) päätä huimaa.

Yhtenä potentiaalisena vaihtoehtona Spezzalle pidetään paluuta miehelle tuttuun Ottawa Senatorsiin, jonka riveissä entinen kakkosvaraus pelasi uransa 11 ensimmäistä NHL-kautta toimien viimeisellä sesongilla jopa seuran kapteenina.