NHL:n perinne myös Liigaan? Ville Heinolalta mielenkiintoinen ehdotus: ”Olisi hauska piriste”

© Kuva: Getty Images

Ville Heinola pääsee tällä kaudella pian ensimmäistä kertaa irti myös Liigassa, kun hän vetää ylleen Lukon pelipaidan.

18-vuotias puolustajalupaus pelaa loppukauden lainasopimuksella Suomessa, johon hän saapui Winnipeg Jetsin organisaatiosta. Heinola ehti esiintymään NHL:ssä kahdeksassa ottelussa sekä AHL:ssä kolmessa ottelussa. Puolustajan mukaan sarja oli hyvin erilainen kuin Liiga.

– Kyllä se ero on aika iso – NHL on oma maailmansa. Peli on paljon vaativampaa ja pieni kaukalo tekee sen isoimman eron. Myös kaikki pelaajat ovat taitavia. Se oli itselle hyppy tuntemattomaan, mutta hyvinhän se meni, Heinola kommentoi Lukon sivuilla.

Puolustajan mukaan myös NHL:n tapa huomioida tulokkaita on erityinen. Rapakon takana debytantit pääsevät ensimmäisessä ottelussaan jäälle ennen muuta joukkuetta. Hetki on erityinen niin pelaajalle kuin faneillekin.

– Kyllä siinä itsellä hieman pää pyöri, kun painelin yksin kierrosta. Se on minun mielestäni hauskaa, miten rookiet otetaan vastaan. Kyllä se olisi ihan hauska piriste Suomeenkin, Heinola kehui.

Voit katsoa Heinolan haastattelun kokonaisuudessaan alta.