Washington Capitalsin GM Brian MacLellanilla on viimeistään ensi kesänä ratkottavanaan kaksi isoa pähkinää, kun sekä seuran pitkäaikainen tähtisentteri Nicklas Bäckström, että tähtivahti Braden Holtby ovat päätymässä vapaille markkinoille.

Seurapomo vahvisti The Athleticin Tarik El-Bashirille tekevänsä kaikkensa Bäckströmin kiinnittämiseksi jatkosopimukseen.

– Haluamme hänet takaisin. Hän on iso palanen organisaatiotamme ja aiomme tehdä kaikkemme, jotta hän jatkaisi täällä, MacLellan vahvistaa.

Seurapomon kommentti saattaa kieliä siitä, että kesän vapaille markkinoille on päätymässä todellinen jättivonkale Holtbyn muodossa. Vezina-palkinnon sekä Stanley Cupin urallaan voittanut tähtivahti vaatinee jatkossa kausitienesteiltään 10 miljoonan dollarin tietämissä pyörivää sopimusta, johon ainakaan Capitalsilla ei näillä näkymin ole varaa – eikä välttämättä haluakaan.

Capitalsilla on ensi kauden palkkabudjetissaan 19 miljoonaa dollaria vapaata tilaa, minkä vuoksi sekä Bäckströmin että Holtbyn kiinnittäminen onkin lähes mahdotonta.

Vaaka on kallistumassa ruotsalaissentterin jatkopahvin kannalle jo pelkästään siksi, että superlupaavan Ilja Samsonovin uskotaan nappaavan Capsin aloittavan maalivahdin paikan jo ensi kaudella. 22-vuotias venäläinen pelaa parhaillaan ensimmäistä kauttaan NHL:ssä. Mies on saanut alkukaudella vastuuta kahdeksassa pelissä torjuntaprosentilla 91,2.

LUE MYÖS: NHL-toimittaja lataa: New Jerseyn pakko myydä Taylor Hall – toinen supertähti vaihtonappulana?

Tarik El-Bashir

@Tarik_ElBashir
MacLellan, speaking to reporters today, wouldn't comment on the specifics of the #Caps' talks with Backstrom on an extension. "We want him back. He's a big part of our organization and we're going to do whatever we can to get him back," MacLellan said.