Maajoukkuelegenda ei osta väitteitä Jesse Puljujärven NHL-uran haasteista: ”Mielestäni pelkkä tekosyy”

© Kuva: Getty Images

Oulun Kärpistä vauhtia uralleen tällä kaudella hakevan Jesse Puljujärven alkukausi Liigassa on sujunut tehojen puolesta mallikkaasti 21-vuotiaan hyökkääjän naulattua 20 peliin tehot 11+12=23.

Puljujärven Pohjois-Amerikan valloituksen kariutuminen – tai ainakin sen pitkittyminen – on laitettu useiden kiekkoasiantuntijoiden toimesta osittain nuorukaisen puutteellisen englanninkielen taidon syyksi.

Aivan kaikki eivät väitettä silti niele. MTV:n Vilttiketju -ohjelmassa taannoin vieraillut legendaarinen Leijona-kasvo Heikki ”Hexi” Riihiranta lähti itse Pohjois-Amerikkaan ensimmäisten suomalaispelaajien joukossa jo 1970-luvulla. Pitkän uran myös Suomen maajoukkueen joukkueenjohtajana tehnyt Riihiranta ei usko Puljujärven läpimurron jääneen kiinni kielitaidosta. Leijonaveteraani uskoo itseluottamuksen puutteen näytelleen suurta roolia Puljujärven NHL:n valloituksen siirtymisessä hamaan tulevaisuuteen.

– Pieni steppi itseluottamuksessa auttaa paljon siinä. Näkee, että hän on ulottuva ja taitoa riittää. Enemmän se on henkisestä puolesta kiinni, Riihiranta arvioi.

– En usko, että kenelläkään olisi pärjääminen urheilussa jäänyt kielitaidosta kiinni. Se on minun mielestäni tekosyy. Tietysti auttajia täytyy olla siinä tukemassa, mutta kielitieto ei ole se ongelma, ettei hän pelaa NHL:ssä, Riihiranta niputi Puljujärven tilannetta.

Puljujärvellä olisi joulukuun vaihteeseen asti aikaa siirtyä loppukaudeksi takaisin NHL-kaukaloihin. Hyökkääjä ilmoitti kuitenkin jo pelaavansa kuluvan kauden loppuun nimivahvassa oululaisseurassa, jossa miehelle on tarjolla vastuun lisäksi loistosauma SM-kultaan sekä kevään MM-kisalippuun.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!