NY Rangersin suomalaislupaus Kaapo Kakon osalta viime yö oli nappisuoritus, vaikka viime aikoina lupaavia otteita esittänyt joukkue sukelsikin taas syvälle. Kesän 2014 Stanley Cup -loppuottelija taipui Ottawa Senatorsin käsissä tylyyn tappioon luvuin 2-6.

Peliaikaa reilut 17 minuuttia saanut hyökkääjä keräsi tehot 1+1=2 saaden plusmiinustilastoon lukeman +1. Kakko oli Rangersista Ryan Lindgrenin kanssa ainoa, jonka tilasto jäi plussalle.

Jos tulosta ei huomioida, oli ilta suomalaiselle vihdoin onnistunut. Juhannuksen kakkosvaraus ei ollut ennen tehnyt kahta pinnaa per ottelu NHL:ssä. Rangers-luotsi David Quinn kertoi joukkueen kotisivujen mukaan nähneensä suomalaisen positiivisella tavalla.

– Kyllä, ilman muuta. Hänellä oli todella hyvä ilta.

Kakko on painanut 12 ottelussa tehot 3+2=5. Tehotilasto on järkyttävä -11, mutta toisaalta kolmen edellisen kamppailun saldo on 2+1=3.

– Kakon itseluottamus on eri tasolla juuri nyt. Hän taisi olla ainoa pelaajamme, jolla oli hyvä ilta.

Myös MSG Networkin kiekkoasiantuntija Stephan Valiquette antoi Kakolle ansaittua tunnustusta.

– Tämä oli hänen läpimurtoiltansa. Hän piti kiekkoa niin paljon hallussaan, luisteli parhaan sektorin ulkopuolella ja odotti mahdollisuutta toimittaa kiekkoa laukaisupaikkaan, Valiquette arvioi.

NY Rangersilla ei mene kummoisesti, vaikka viime aikoina voittoja on tippunut suhteellisen hyvään tahtiin. Joukkue on omassa divisioonassaan viimeistä edellisenä.

LUE MYÖS:
NHL-asiantuntija hehkuttaa Kaapo Kakon otteita: ”Tämä oli hänen läpimurtoiltansa”

Kaapo Kakko iski NHL-uransa kovimmat tehot – rysäytti samalla Rangers-seurahistoriaa!