Kultaleijona yksi Karjala-turnauksen parhaimpia, Jesse Puljujärven maalittomuus pettymys – tässä ovat Ruotsi-pelin topit ja flopit

© Kuva: Getty Images
Tampa Bay tiivistää rivinsä toiseen finaaliin! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

HELSINKI. Suomi päätti perinteisen isänpäiväviikonlopun Karjala-turnauksen Helsingissä riemukkaaseen 2-1-voittoon Ruotsista ja sivustomme arvioi tuon ottelun kolme top- ja kolme flop-pelaajaa kouluarvosanoin 4-10. Nimet on laitettu alaotsikoiden alle paremmuus- ja huonousjärjestykseen.

Topit:
Mikko Lehtonen (9)
– Kiekkoa mielettömän upeasti käsittelevä Lehtonen avasi Suomen maalihanat upealla soololla. Lauantaina pelaaja halusi, että kiekko menisi laukauksista reppuun asti sunnuntaina. Hän sai haluamansa, kiitos omien maagisten käsien. Puolustuskin hoitui. Jokerien pakki oli turnauksen parhaimpia pelaajia.

Harri Säteri (8,5) – Varma, vankka, horjumaton. Säteri pelasti Suomen toisen erän vaikeilla hetkillä, kun Ruotsi oli nousta 1-2-tappioasemasta jo tasoihin.

Henrik Haapala (8) – Takaisin kokoonpanoon noussut hyökkääjä saalisti kaksi syöttöpinnaa, joista toinen syntyi tasakentällisin ja toinen ylivoimalla. Etenkin toinen osuma oli silkkaa taidetta. Siinä Haapalankin peliäly paistoi Vantaalle asti.

Flopit:
Teemu Hartikainen (6)
– Hyökkääjän onneton syöttö Suomen puolustusalueella johti Ruotsin pitkään ensimmäiseen paineeseen avauserän lopulla. Toisessa erässä Hartikainen puolestaan ampui tuhannen taalan paikassa suoraan Adam Reidebornin paidan logoon.

Jesse Puljujärvi (7) – Kärppien teholinko ei pystynyt iskemään tehoja sunnuntaina, ja hyökkääjän saldoksi viikonloppuna jäi 0+1=1. Pelkästään tuo riittää siihen, että pelaajan voi listata floppeihin. Suomalaistähti kyllä painoi ja raastoi Ruotsinkin puolustuspäässä, mutta lopputulos oli tehoton.

Petteri Lindbohm (7) – Maailmanmestari näkyi yhden kerran räikeästi lennätettyään ruotsalaispelaajan poikittaisella mailalla maata kiertävälle radalle. Pakki oli turnauksessa itse asiassa muutenkin varjo. Ei esittänyt mitään maata mullistavaa. MM-kisoissa Lindbohm iski keväällä kuitenkin tehot 2+1=3. Nyt saldo oli 0+1=1.

LUE MYÖS:
Ruotsi on lyöty! Leijonat vältti suorat tappiot kotiturnauksessa, päätöserän tapahtumasarja sai yleisön raivoamaan

Tampa Bay tiivistää rivinsä toiseen finaaliin! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!