Ruotsi on lyöty! Leijonat vältti suorat tappiot kotiturnauksessa, päätöserän tapahtumasarja sai yleisön raivoamaan

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Leijonat ei ajautunut suurempiin ongelmiin sunnuntainakaan Karjala-turnauksen perinteisessä isänpäivän Ruotsi-ottelussa kaataen länsinaapurinsa lukemin 2-1. Toisen erän hetkellinen paine omassa puolustuspäässä oli Suomen ainoa selvä pelillinen epäkohta Tre Kronoria vastaan.

Pelin epäkohta sen sijaan oli täysin käsittämätön tapahtumasarja päätöserässä. Eemeli Suomi tuuletteli jo 3-1-maalia, mutta Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlövin haaston jälkeen osuma hylättiin. Tämän jälkeen tuomarit ja Suomen luotsi Jukka Jalonen väänsivät suusanallisesti tovin. Sen jälkeen yleisö innostui valtaviin vislauksiin.

Vastaavanlaisia tapauksia on toki nähty muuallakin valmentajan haaston tullessa jääkiekkoon.

Turnauksessa kakkossijan pokannut Suomi pystyi pitämään niin Venäjän kuin Tsekinkin kurissa vastustajien yrittäessä lisävaihteen lyömistä silmään. Sama oli laulu myös sunnuntaina. Toisen erän tukalan oloisessa paineessa Ruotsin saivat kuriin maalilla erinomaisesti onnistunut Harri Säteri ja tolpat. Ne kilisivät Suomen kannalta suotuisasti.

Etenkin avauserässä vieraansa mankeliin laittaneelle leijonalaumalle sunnuntaina osuivat turnauksen yksi parhaista pelaajista, eli pakki Mikko Lehtonen sekä upean syöttökuvion päätteeksi maalannut Miro Aaltonen. Henrik Haapala saalisti pelissä kaksi syöttöpinnaa ja viime kevään HPK:n Suomen mestari Teemu Turunen uransa ensimmäisen maajoukkuepinnan.

Suomi sijoittui tämän vuoden Karjala-turnauksessa toiseksi seitsemällä pinnallaan Tsekin jälkeen. Venäjä oli kolmas ja Ruotsi hännänhuippu. Turnauksen pistepörssin voiton vei Sakari Manninen saldolla 2+1=3. Ville Pokka (0+3) jakoi syöttöpörssin voiton yhdessä Venäjän kippari Anton Burdasovin kanssa.