Kiekkoraamattu valitsi 10 parasta eurooppalaista NHL-lupausta – puolet heistä suomalaisia!

© Kuva: Leijonat.fi

Kiekkoraamatuksi usein tituleerattu The Hockey News listasi parhaat Euroopassa kiekkoilevat NHL-lupaukset. Rankingiin otettiin mukaan jo NHL:ään varatut pelaajat, jotka vielä kypsyvät ja kehittyvät isoja areenoita varten.

Artikkeli osoittautui varsinaiseksi ylistyslauluksi suomalaiselle jääkiekolle. Jo aloitussanoista voi arvata, mitä on luvassa:

– Tätä ei lasketa rohkeaksi lausunnoksi, mutta Suomen kiekkotulevaisuus on valoisa.

Kymmenestä nimetystä pelaajasta peräti viisi onkin suomalaisia. Sinivalkoisista nimistä listalla ovat Justus Annunen, Petrus Palmu, Santeri Virtanen, Matias Maccelli sekä Jesse Puljujärvi. Kaikki heistä pelaavat Liigassa.

Kärppien maalivahti Annunen saa kovaa ylistystä.

– Harva lupaus maailmalla on saanut yhtä paljon hehkutusta tällä kuin Annunen. Isokokoinen maalivahti teki Liigan uuden ennätyksen pisimmällä nollapeliputkellaan, joka on 302 minuuttia. 9-0-2 rekordilla, viidellä nollapelillä ja 95 torjuntaprosentilla 11 ottelussa on ollut lähes täydellinen ensimmäisellä Liiga-kaudellaan ja on yksinkertaisesti ollut parempi kuin Detroit Red Wingsin maalivahtilupaus Patrik Rybar, kiekkoraamattu ylistää.

Puljujärven NHL-tulevaisuudesta THN:llä on niin ikään mielenkiintoinen näkemys.

– Jos Puljujärvi pelaa vielä pelin NHL:ssä, se tuskin tapahtuu Oilersissa. Mutta ainakin hänen vaihtoarvonsa on nousussa kiitos erinomaisten Liiga-otteiden, kun isokokoinen laituri on iskenyt 20 otteluun 18 tehopistettä. Puljujärvi ei ollut tyytyväinen pieneen rooliinsa Oilersissa, ja nyt hän näyttää rentoutuneelta, energiseltä ja pelaa uransa parasta kiekkoa. Hänen hankkimisensa on pienen riskin arvoinen. Vuoden 2016 ensimmäisen kierroksen varauksella on vielä paljon tarjottavaa 21 vuoden iässä ja vaikka hän pelaakin koko kauden kotimaassaan, ei olisi yllättävää, jos joku joukkue hankkii hänet jo nyt, ettei hänen vaihtoarvonsa nouse enempää.

The Hockey Newsin listaus:

  • Justus Annunen (Colorado Avalanche)
  • Petrus Palmu (Vancouver Canucks)
  • Santeri Virtanen (Winnipeg Jets)
  • Nils Lundkvist (New York Rangers)
  • Ilja Sorokin (New York Islanders)
  • Kirill Kaprizov (Minnesota Wild)
  • Matias Maccelli (Arizona Coyotes)
  • Victor Söderström (Arizona Coyotes)
  • Jesse Puljujärvi (Edmonton Oilers)
  • Samuel Fagemo (Los Angeles Kings)

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️