Aiemmin tällä kaudella saksalaisesta DEL2-joukkue Ravensburg Towerstarsista kenkää saanut suomalaisluotsi Tomek Valtonen siirtyy Ruotsiin, ja sen kakkostasolla pelaavan Moran päävalmentajaksi. Asia käy selväksi joukkueen kotisivuilta.

Moran valmennusryhmään nousee myös Valtosen tavoin Saksasta monoa saanut Kasper Vuorinen.

– Valitettavasti olemme olleet laskusuunnassa jo pitkään ja olemme vakuuttuneita siitä, että kyseinen valmentajan vaihto on tärkeä asia joukkueelle. Meidän on tehtävä suuria muutoksia ja toimittava seuran parhaaksi, Morasta kommentoitiin.

Valtonen joutuu todellakin haastavaan paikkaan, sillä kyseessä on melkoinen kriisijoukkue. Mora keikkuu Allsvenskanissa sijalla 13, eli viimeistä edellisenä. Tuo paikka veisi runkosarjan päätteeksi karsintoihin.

– Teimme päätöksen, koska olemme velkaa yhteistyökumppaneillemme ja sitoutuneille faneillemme. Olemme tehneet uusille valmentajillemme selväksi, että tavoitteemme on olla vähintään kahdeksan joukossa ja sen myötä pudotuspeleissä. Toistaiseksi emme ole saavuttaneet odotettua tasoa.

Huomionarvoista on se, että kyseinen joukkue pelasi vielä viime kaudella maan pääsarja SHL:ää. Mora ajautui karsintoihin ja hävisi paras seitsemästä -systeemillä pelatun ottelusarjan Leksandille.