Kaksi suomalaispelaajaa onnistui Karjala-turnauksessa erityisen hyvin ja yksi erinomaisesti – tässä ovat tähdistöketjumme ja MVP-pelaaja

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

HELSINKI. Helsingissä pelattu perinteinen isänpäiväviikonlopun Karjala-turnaus päättyi kaikki pelinsä voittaneen Tsekin juhliin.

Sivustomme rakensi oman tähdistökentän sekä valitsi MVP-pelaajan.

Maalivahti: Roman Will, Tsekki

Itsestäänselvä valinta. Rögle-vahti aloitti turnauksen torjumalla torstaina Leksandissa 21 kutia antautuen kerran. Turnausurakka huipentui sunnuntaina vakuuttavaan nollapeliin Venäjää vastaan. Willin torjuntaprosentti näytti turnauksen päätyttyä huikeita lukemia 98,15.

Vasen puolustaja: Jakub Jerabek, Tsekki

Jerabek oli askissa peräti viisi kertaa Tsekin iskiessä maalin joko tasakentällisin tai alivoimalla. Tehotilastoon lukeman +4 saalistanut pakki iski turnauksessa yhden rysän Suomea vastaan lauantaina.

Oikea puolustaja: Ville Pokka, Suomi

Pokka kuittasi nimiinsä turnauksen syöttöpörssin voiton kolmella napsulla. Aiemmin rapaa niskaansa saanut pelaaja oli viikonloppuna hyvä alakerrassa, luova hyökkäysten käynnistämisissä ja tehokas hyökkäyspäässä. Hieno turnaus!

Ville Pokka yllätti Karjala-turnauksessa monet. KUVA: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Andrej Nestrasil, Tsekki

Tsekki-tykki oli pelistä toiseen pelote. Hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella seurajoukkueissaan, eli Ocelari Trinecissä ja Metallurg Magnitogorskissa yhteensä tehot 2+5=7, mutta viikonloppuna hän iski pinnat 1+2=3.

Keskushyökkääjä: Juho Lammikko, Suomi

Repi ja raastoi vastustajien riveleissä, mutta iski myös tehoja. Täksi kaudeksi pelaajaprofiiliaan alaketjujen haalarihommien miehestä tuloksentekijäksi vaihtanut Lammikko on jokaisen luotsin unelmapelaaja. Sopii rooliin kuin rooliin.

Mainitaan sekin, että Sakari Mannisen pelipaikka, eli keskikaista on harmi. Manninen oli lähellä saada nimensä tähän Lammikon sijaan. Ruotsi-peli käänsi kelkan Kärpät-tykille.

Oikea laitahyökkääjä: Anton Burdasov, Venäjä

Syöttökone tehoin 0+3=3, joukkueensa nöyrä kapteeni ja suunnannäyttäjä. Ei esittänyt mitään kovin tähdellistä, muttei flopannutkaan. Johti joukkojaan tasaisen varmalla ja monivaltaisella pelaamisella.

MVP: Mikko Lehtonen, Suomi

Jokerien pakki ansaitsee MVP:n pystin oikeastaan ilman mitään mutinoita. Tehopuolustaja iski sunnuntaina häikäisevän maalin Ruotsin reppuun jatkaen oivaa hyökkäämistä läpi turnauksen. Luulisi, että tehot 1+1=2 iskenyt Lehtonen kiinnostaa paikalla olleita NHL-pamppujakin.

LUE MYÖS:
Kultaleijona yksi Karjala-turnauksen parhaimpia, Jesse Puljujärven maalittomuus pettymys – tässä ovat Ruotsi-pelin topit ja flopit

Ruotsi on lyöty! Leijonat vältti suorat tappiot kotiturnauksessa, päätöserän tapahtumasarja sai yleisön raivoamaan