Kaapo Kakko sivussa kokoonpanosta – ”Kuningas Henrik” menettämässä ykkösvahdin paikan New Yorkissa?

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin itseoikeutettuna ykkösmaalivahtina koko syksyllä 2005 alkaneen NHL-uransa ajan torjunut Henrik Lundqvist alkaa menettää otettaan Manhattanin yksinoikeutettuna kuninkaana.

37-vuotias ruotsalaislegenda aloitti ottelun Tampa Bay Lightningia vastaan jälleen luukkuvahtina kotimaan Liigastakin tutun Aleksandar Georgievin seisottua jälleen tolppien välissä kiekon pudottua jäähän. Tällä kertaa kutsu tositoimiin tosin tapahtui Lundqvistin osalta jo reilun kuuden minuutin jälkeen Tampan taottua Rangersin nuottaan neljä maalia ennen kuin vierasjoukkue sai aikaan edes ensimmäistä laukaustaan kohti maalia.

Ilman vähän ennen ottelun alkua kokoonpanosta flunssan takia pois vedettyä Kaapo Kakkoa pelannut Rangers kärsi Lightningin vieraana lopulta nöyryyttävän 9-3-tappion.

Jenkkimedian huomio kiinnittyi rökäletappion lisäksi joukkueen maalivahtitilanteeseen. Aiempina vuosina huimia pelimääriä runkosarjassa kerännyt Lundqvist nimittäin on tällä kaudella joutunut jakamaan torjuntavastuun pitkälti nuoren kirittäjänsä Georgievin kanssa.

Toisen peräkkäisen starttinsa Lightning-ottelussa saanut Georgiev on torjunut alkukaudella kahdeksassa ottelussa, Lundqvist kymmenessä. Lundqvistin tilastot alkukaudelta ovat karua luettavaa; ”Kuninkaan” päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemaa 3,47, eikä torjuntaprosenttia 90,9 mairittele sekään ruotsalaista. Vielä neljä vuotta sitten säännöllisesti kiekot yli 92 prosentin varmuudella pysäyttänyt ruotsalainen onkin hyytynyt viime vuosien aikana NHL:n keskikastin maalivahdiksi.

Nuorten tulevaisuuden tähtien ottaessa vähitellen vallan Rangersissä sama kaava näyttää viimein toteutuvan myös maalivahtiosastolla.

Uskotko 23-vuotiaan Georgievin nappaavan Rangersin ykkösvahdin paikan itselleen jo tällä kaudella? Keskustele tästä ja muista kiekkoaiheista suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!