Hurja kaappaus: KHL:ssä ja NHL:ssä pelannut pistehirmu palaa Liigaan!

© Kuva: Getty Images

Kouvolan KooKoo tiedotti sunnuntaina vahvistaneensa rivejään puolustaja Libor Sulakilla.

25-vuotiaan tshekkipelurin nimi voi olla monelle tuttu, sillä hän loisti kaudella 2017-18 Pelicansin riveissä. Tällöin hän summasi 42 ottelussa komeat tehopisteet 9+23.

Sulak on kiekkoillut tällä kaudella KHL:ssä vaisulla menestyksellä. Severstalin riveissä 19 ottelua tehoin 1+1 pelannut pakkitaituri sai lähtöpassit marraskuun alussa.

Sulak pelasi viime sesongilla NHL:ssä Detroit Red Wingsin riveissä kuusi ottelua.

KooKoon tiedote:

Puolustaja siirtyy loppukaudeksi Kouvolaan KHL-joukkue Severstalista.

KooKoo vahvistaa rivejään KHL:ssä alkukauden pelanneella puolustaja Libor Sulakilla, 25. Vasemmalta laukovan Sulakin sopimus kattaa loppukauden ja tshekkipeluri liittyy joukkueen vahvuuteen maanantaina.

– Libor vahvistaa joukkuettamme merkittävästi. Hän on erittäin luisteluvoimainen puolustaja, joka tukee hyökkäyksiä vahvasti ja monipuolisesti, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Sulak (189cm/97kg) on meritoitunut muun muassa MM-jäillä, NHL:ssä ja viimeisimpänä KHL:ssä. Puolustaja on pelannut alkukaudella 19 KHL-ottelua Severstal Cherepovetsissa.

Suomalaisyleisölle Sulak on tuttu pelaaja toissa kaudelta, jolloin hän pelasi Pelicansissa 42 ottelua hurjin tehoin 9+23=32 (+5). Tshekin maajoukkueessa Sulak on pelannut muun muassa kahdet MM-kisat vuosina 2017 ja 2018.

Edelliskaudella Sulak pelasi Detroit Red Wingsissä kuusi NHL-ottelua ja farmisarja Grand Rapids Griffinsissa 61 peliä.

– Sulakin hankinta on seuralta iso lisäpanostus joukkueeseen. Runkosarjaa on takana reilu kolmannes ja pelit kovenevat koko ajan.

Sulak pelaa KooKoossa pelinumerolla 73.