15-vuotias suomalainen superlupaus kiinnostaa Kanadassa: ”Kanadan maajoukkue haluaisi tehdä hänestä kanadalaisen”

© Kuva: Juha Tamminen

15-vuotias Brad Lambert on ollut yksi alle 18-vuotiaiden World Hockey Challenge -turnauksen mielenkiintoisimpia nimiä. Lambertin nimi nousi puheeksi jopa TSN:n kiekkostudiossa.

– Brad Lambert pelaa Suomen joukkueessa, hän on 15-vuotias ja mielenkiintoinen nimi monestakin syystä. Ensinnäkin hänen setänsä on Lane Lambert, joka pelasi NHL:ssä. Hänen isänsä Ross asui lapsuutensa Swift Currentissa, joten miten hienoa onkaan tälle nuorukaiselle päästä pelaamaan isänsä kotikaupungissa, arvostettu kiekkotoimittaja Bob McKenzie taustoitti huippulupausta.

– Hänestä odotetaan kärkilupausta 2022 draftiin. Hänellä ei ole vielä agenttia, joten kaikki isot agentit liehittelevät häntä tällä hetkellä.

Lambertilta löytyy perhetaustansa vuoksi sekä Suomen että Kanadan passit. Kanadalle Suomen superlupaus kelpaisikin paremmin kuin hyvin.

– Kanadan maajoukkue haluaisi tehdä hänestä kanadalaisen maajoukkueturnauksia varten. Hän on kuitenkin pelannut vain yhden juniorivuoden Saskatoonissa. Tarvitaan kaksi peräkkäistä asuinvuotta, että niin voisi tapahtua, joten tämä on iso haaste Kanadan maajoukkueelle saada tapahtumaan.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!