Yllä tummia pilviä? Näin NHL:ssä pisteittä vetävän Kaapo Kakon panosta kommentoitiin – ”Hänestä tulee pelottavan hyvä”

© Kuva: Getty Images

NY Rangersin viime juhannuksen kakkosvaraus Kaapo Kakon ylle ei kannata pelätä ainakaan joukkueen muiden jäsenien kommenttien perusteella tulevan tummia pilviä, vaikka suomalaisen tilastot ovat ehkä odotettua heikommat.

Kakko on pelannut NHL:ssä kaksi ottelua pisteittä tehotilaston näyttäessä lukemaa -1. Vaikka kaksi sarjaottelua on lyhyt otanta, kehui Rangersin päävalmentaja David Quinn suojattiaan NHL.comin suomenkielisellä sivustolla näkemänsä perusteella.

– En usko, että Kaapolle tulee kovin usein heikkoja otteluita. Vaikka hänellä ei olisikaan loistava ilta, niin hän ei silti pelaa huonosti. Jo se tekee pelaajasta ammattilaisen.

Tämä onkin asia, josta Kakon kanssa on keskusteltu.

– Kyse ei niinkään ole siitä, miten hyvä olet silloin, kun pelaat hyvin, vaan siitä, miten hyvin pelaat silloin, kun on huonompi ilta. Pelin lopussa sitä voi tuumia, että Kaapo pelasi ihan hyvin, ja silloin oli kyseessä hänen heikompi ottelunsa. Jos asia on noin, niin hänellä on vielä edessään hitonmoinen ura.

Kakon ei Quinnin mukaan kannata ottaa turhia paineita kahden ottelun jälkeen. Joukkueesta löytyy esimerkki, johon verrata. Maalittomuus ei aina tarkoita huonoa koko kautta.

Mika (Zibanejad) pelasi viime kaudella yhdeksän maalitonta ottelua putkeen, mutta silti hän takoi 30 osumaa. Jokainen 18-vuotias arvostelee itseään tehopisteiden perusteella. Kaapon pitää osata olla tyytyväinen omaan peliesitykseensä, vaikka maaleja ei tulisikaan, Quinn painotti.

”Valmiimpi kuin useimmat”

NHL:n pistepörssin kärjessä tehoin 4+4=8 keikkuva Zibanejad yltyi hänkin kehumaan Kakkoa.

– Kaapo on valmiimpi kuin useimmat NHL:ään tulevat 18-vuotiaat. Sen näkee hänen pelityylistään ja fyysisyydestään.

– Enkä tarkoita pelkästään taklauksia, vaan myös sitä, miten hän suojaa kiekkoa. Odotan innolla, että mitä hän vielä saakaan aikaan.

Joukkuekaveri Chris Kreider tiesi hänkin kertoa, mikä Kakon vahvuuksiin kuuluu.

– Kaapo on jo loistava silloin kun hänen kintereillään on yksi vastustaja. Sitten kun hän alkaa pärjätä kahdenkin vastustajan kanssa, niin hänestä tulee pelottavan hyvä.

LUE MYÖS: Siirtopommi! Julius Honka palaa NHL:stä Liigaan – ”Tavoite saada mies ripeästi takaisin sinne, minne kuuluukin”