Tyly tuomio: Suomalaistaituri syypää NHL-superketjun vaisuuteen – ”Heivataan kolmosketjuun”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapasen kauden startti on ollut erityisen haastava.

Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock näytti luottonsa 23-vuotiasta suomalaista kohtaan, kun hänelle annettiin paikka Maple Leafsin kovasta John Tavaresin ja Mitch Marnerin kakkosketjusta.

Palaset eivät kuitenkaan ole vielä loksahdelleet, sillä Kapasella on kuuden ottelun jälkeen kasassa vain kaksi syöttöpistettä. Suomalaishyökkääjän vaikeaa alkukautta kuvaa myös se, että hän Maple Leafsin tehotilaston viimeisenä pakkaslukemalla -6.

– Kapanen ei ole sopinut hyvin uuteen pelipaikkaansa. Se on outoa, sillä logiikan mukaan vikkelän Kapasen olisi olettanut täydentävän hyvin Tavaresin ja Marnerin ketjua. Ehkä saimme lauantaina kokea jo pienen pilkahduksen ketjun potentiaalista, sillä Kapanen näytti periksiantamattomuutta sekä energiaa, jota häneltä aiemmin on puuttunut, The Star -lehden toimittaja Rosie DiManno kirjoitti tuoreessa kolumnissaan.

Maple Leafs -fanit ovat selvästikin ottaneet Kapasen silmätikuksi, sillä nuorta suomalaista pidetään syypäänä Maple Leafsin numerollisen kakkosketjun vaikeuksiin.

DiMannio ei kuitenkaan täysin allekirjoita tätä fanien näkemystä.

– Koko ketju on ollut aivan yhtä mitäänsanomaton. Totuus on se, että Marner on myös ollut pelirytminsä ulkopuolella – mahdollisesti siksi, koska hän jätti harjoituskauden väliin NHL-sopimuksen ”nypläyksen” takia. Tavares ei ole myöskään osunut maaliverkkoihin, kunnes vasta Tampa Bay Lightningia vastaan koetussa nöyryyttävässä tappio-ottelussa. Hän ei ole ollut oma itsensä. Silti kaikki syy vierähti Kapasen hartioille, toimittaja latasi.

DiMannon mukaan Kapasen kohtalona on kaikesta huolimatta pudotus alempaan ketjuun.

– Kapanen on pelannut Marnerin ja Tavaresin vieressä vasemmassa laidassa, joka ei ole hänelle tuttu pelipaikka. Kun Zach Hyman palaa (loukkaantumisesta), niin Kapanen heivataan varmasti kolmosketjuun, joka on löytänyt hyvän vireen tällä kaudella, DiMannio kirjoitti.