NHL:ssä kohahti pahasti torstaina, kun Vegas Golden Knightsin hyökkääjä Valentin Zykov jäi kiinni kiellettyjen doping-aineiden käytöstä.

24-vuotias venäläistaituri tuomittiin NHL:n toimesta 20 ottelun mittaiseen pelikieltoon.

Käry oli toinen NHL:ssä sitten kevään 2016. Molemmat näistä tapahtuivat Golden Knightsin pelaajalle.

– Me tarkkailemme koko kauden ajan pelaajiemme ravintoa, lisäravinteita sekä muutenkin laihdutuskuureja. Valentin on käyttänyt tietoisesti kiellettyä ainetta, ilman seuramme hyväksyntää tai tietoa, Golden Knights tiedotti.

Golden Knightsin GM George McPhee ei häpeillyt heittää hyökkääjäänsä ”bussin alle”, kun hän paljasti lehdistötilaisuudessa, että Zykov on myöntänyt käyttäneensä suoritusta parantavia aineita jo viimeisen neljän vuoden ajan.

Zykovin raportoitiin lähes eläneen kuntosalilla koko viime kesän. Venäläinen olikin saapunut Golden Knightsin harjoitusleirille fyysisessä huippukunnossa.

– Se mitä olen nyt nähnyt, niin olen todella, todella iloinen. Hän on tehnyt todella kovaa töitä kesällä täällä Vegasissa. Hän oli erittäin hyvä fysiikkatesteissä, ja mielestäni hän näytti myös jäällä hyvältä, Gallant hehkutti harjoitusleirin aikaan.

Zykovin poikkeuksellisen fysiikka herätti huomioita Vegasissa.

– Zykov on paljon isompi ja vahvempi pelaaja kuin vuosi sitten. Hänen joukkuetoverinsa huomaavat jo harjoituksissa eron. Se on vain hänestä kiinni, näkyykö kehitys jäällä, The Athletic -lehti kirjoitti ennen kauden alkua.