Nuorten SM-liigassa kuohahti viime viikonloppuna oikein kunnolla. TUTO-luotsi Elmo Aittolan sarjaturnaus päättyi sunnuntaina suihkukomennukseen Sport-pelissä sen toisen erän lopulla.

Tunnekuohua oli aiheuttanut myös lauantain JYP-peli.

– Eilen (lauantaina) Tuto-pelaajalta nenä murtunut, aivotärähdys ja kukaan ei näe mitään ja peli 0-3, Aittola sadatteli Vaasassa pelatun sarjaturnauksen toisen pelin antia Twitter-tilillään.

– Tänään (sunnuntaina) Tuto-pelaajaa taklataan selkään, menettää tajuntansa vaihtoaitiossa, tuomarit eivät keskeytä peliä ennen kuin jäälle lentää fläppitaulut ja tussit, luotsi jatkoi viitaten turkulaisten sarjaturnauksen päätöspeliin.

Tilanteessa oli kyse siis siitä, etteivät tuomarit reagoineet turkulaisjoukkueen pelaajan voinnin vakavaan heikentymiseen. Aittola sai pelin poikki paiskaamalla tavaransa kentälle.

Loukkaantunut pelaaja oli Justus Haavanlammi. Pakkia ei ole merkattu perjantaiseen kokoonpanoon SaiPaa vastaan.

Aittolan kommentti viime sunnuntain kohtalostaan vaikutti sarkastiselta.

– Muistivat sentään ulosajolla.

TUTO jatkaa alkusarjaurakkaansa viikonlopun vieraskiertueella siis SaiPaa ja Pelicansia vastaan.

Nyt katsomopaikat tulevat tutuksi Aittolalle.

– Tänään Lappeenrannassa sitten pitkästä aikaa katsomossa, eivät sentään lisää antaneet tästä, mutta kyllähän Harri Ahola ja kumppanit lukivat kommenttini lehdistä ja muistivat sitten hakea pöytälaatikosta vähän vanhoja caseja, niin tässä ollaan sitten taas useampi ottelu viltissä.

Ahola on Suomen Jääkiekkoliiton huippusarjapäällikkö ja erotuomarikouluttaja.

TUTO on keikkuu Nuorten SM-liigan 18 joukkueen alkusarjassa viimeisenä.

SuomiKiekko ei tavoittanut Aittolaa kommentoimaan asiaa yhteydenotosta huolimatta.