Entinen Liiga-pelaaja Janne Puhakka on kertonut ensimmäisenä suomalaisena miesjääkiekkoilijana avoimesti homoseksuaalisuudestaan Helsingin Sanomissa sunnuntaina julkaistussa haastattelussa. (juttu on maksumuurin takana)

24-vuotias Puhakka pelasi Liigaa Espoon Bluesin paidassa kaudella 2015-16. Hän kertoo itseään vaivanneen, ettei voinut uransa aikana kertoa rehellisesti olevansa homo.

– Ihannetilanne olisi, ettei tästä tarvitsisi puhua. Mutta niin kauan kuin aihe on vaiettu, siitä on puhuttava, Puhakka toteaa haastattelussa.

Puhakka on saanut rohkeasta esimerkistään jo lyhyessä ajassa sosiaalisessa mediassa valtavasti kiitosta.

Asian on huomioinut muun muassa Liiga virallisella Twitter-tilillään.

– Jääkiekko kuuluu kaikille iästä, sukupuolesta, etnisestä taustasta, vakaumuksesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta henkilöön liittyvästä syystä riippumatta. Erilaisuus on rikkaus niin yhteiskunnallemme kuin lajillemmekin, sarjan julkaisussa todetaan.

Liiga

@smliiga
Jääkiekko kuuluu kaikille iästä, sukupuolesta, etnisestä taustasta, vakaumuksesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta henkilöön liittyvästä syystä riippumatta. Erilaisuus on rikkaus niin yhteiskunnallemme kuin lajillemmekin. #Liiga

Helsingin Sanomat

@hsfi
Janne Puhakka pelasi jääkiekon SM-liigassa ja vaikeni homoudestaan – ”Ajatus, ettei kopissa olisi seksuaali­vähemmistöjä, on hassu” hs.fi/sunnuntai/art-…