Liiga-kauteen suurimpana mestarisuosikkina lähtenyt Oulun Kärpät vahvistaa jo ennestään timantinkovaa kokoonpanoaan tuoreella paluumuuttajalla.

Seura tiedotti keskiviikkona hyökkääjä Julius Junttilan liittyvän seuraan loppukauden kattavalla sopimuksella.

28-vuotias Kärppien kasvatti pelasi seurassa edellisen kerran kaudella 2017-18, jolloin mies oli joukkueensa paras pistemies (13+39=52) kultajuhliin päättyneen kauden runkosarjassa.

Junttila aloitti viime kauden KHL-seura Sibir Novosibirskin riveissä. Miehen sopimus kuitenkin purettiin syyskuussa 2018, ja pian tämän jälkeen hyökkääjä siirtyi loppukaudeksi Ruotsin SHL-joukkue Växjö Lakers HC:n vahvuuteen.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho iloitsee kolminkertaisen Suomen mestarin paluusta kotiseuraan.

– Hienoa, että saatiin parhaassa iässä oleva oma kasvatti, joka oli lähtiessään Liigan paras pelaaja. Julius on etsinyt paikkaa ulkomailta, mutta ei ole löytänyt mieleistään. Upeaa, että hän päätti palata kasvattajaseuraansa, Aho kommentoi seuran tiedotteessa.

Junttilalle itselleen seuravalinta Suomessa oli itsestäänselvyys.

– Liigassa Kärpät oli se ykkösvaihtoehto. Aiempien vuosien tapaan tavoitellaan onnistunutta ja menestyksekästä kautta. Kun on kyseessä Kärppien tasoinen organisaatio, niin ainahan sitä lähdetään mestaruudesta taistelemaan, laitahyökkääjä kommentoi tiedotteessa.