Montreal Canadiensin Joel Armia nautti Suomen aikaa torstain vastaisena yönä melkoisen tehokkaasta ja harvinaisesta iltapuhteesta. Hyökkääjä nakutti 4-5-tappioon päättyneessä Buffalo Sabres -pelissä jo avauserässä kaksi maalia ja yhteensä tehot 2+1.

Kolmosketjun laiturin osumissa kummallista oli se, että ensimmäinen syntyi alivoimalla ja toinen ylivoimalla. Erikoistilannemaalien välillä aikaa oli vain noin viisi ja puoli minuuttia.

Tällainen, eli sekä yli- että alivoiman iskeminen Habsissa avauserän aikana ei tietystikään ole ihan arkipäivää. Aiemmin vastaavassa on onnistunut nimittäin vain neljä pelaajaa. Edellisen kerran moiseen temppuun kykeni Max Pacioretty Toronto Maple Leafsia vastaan vuonna 2015.

StatsCentre

@StatsCentre
Leading the @CanadiensMTL offence with 2G-1A in a 5-4 OT loss to the Sabres tonight, Joel Armia in the 1st period tied it and put his team up with goals a man down & a man up. With that, he had just the 5th frame of its kind here

Todella harvinaiseen temppuun pystynyt laitahyökkääjä palkittiin ottelun kakkostähtenä. Armia keräsi peliaikaa reilut 16 minuuttia ja hänen tehotilastonsa näytti lukemaa +2.

Habs-leiristä pisteille ylsivät myös vajaat 15 minuuttia pelannut ja kerran maalannut Jesperi Kotkaniemi (+1) sekä vajaat 17 minuuttia luutinut ja syöttöpinnan saalistanut Artturi Lehkonen (-1).

Buffalon Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen jäivät joukkueen pakistossa pisteittä.