NHL-tulokassopimus päättyi, kultaleijona palasi Suomeen: ”Parempi paikka kehittyä kuin AHL”

© Kuva: Getty Images

Leijonien kevään maailmanmestari Juho Lammikko palasi täksi kaudeksi Suomeen ja Oulun Kärppiin.

Pitkään Pohjois-Amerikassa viihtynyt Lammikko on pelannut Liigassa viimeksi kaudella 2015-16, jolloin hän kiekkoili Ässissä viisi ottelua ennen lähtöään Kanadan junioriliiga OHL:n Kingston Frontenacsiin.

Viime kaudella 23-vuotias sentteri pelasi puoliksi NHL:ssä ja AHL:ssä ja katsoi tulokassopimuksensa Florida Panthersin kanssa umpeuduttua parhaaksi palata kotimaahan kehittymään.

– Koin, että Kärpät on minulle parempi paikka kehittyä kuin AHL. Tiedän, mitä se (AHL) on. Oli myös mukava päästä Kärppien tasoiseen huippuorganisaatioon. Sekin painoi päätöksessä, Lammikko taustoittaa Liigan virallisella nettisivulla ja jatkaa:

– En sano edellistä AHL:stä pahalla. On sielläkin hauskaa. Siellä on määrällisesti vain paljon otteluita, jonka myötä treenaaminen jää vähän vähemmälle. Minun on kehityttävä myös fyysisesti ja täällä (Kärpissä) pystyn harjoittelemaan laadukkaammin.

Lammikko tiedostaa selkeästi osa-alueet, joissa riittää vielä parannettavaa.

– Kiekollinen pelaaminen, siinä minun on oltava rohkeampi. Minun tarvitsee myös kehittää laukausta, Lammikko painottaa.

Kärpät on aloittanut Liiga-kauden vahvasti ja se majailee sarjataulukossa heti Tapparan jälkeen toisena. Myös Lammikon oma peli on kulkenut: 11 ottelun saldo on komea 4+6=10. Pisteet eivät kuitenkaan ole kaikki kaikessa.

– Minun pitää hoitaa puolustuspää hyvin, kamppailla kovaa ja energisesti sekä ajaa maalille. Pääsen pelaamaan tulosyksikössä hyvien jätkien (Mika Pyörälä ja Jesse Puljujärvi) kanssa, joten tulostakin pitää tehdä jonkin verran, mutta siitä on turha stressata, Lammikko painottaa.