NHL-toimittaja: Roope Hintzille aivan jäätävä palkkapussi – voiko olla edes mahdollista?

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz on tehnyt rymisevää nousua NHL:ssä.

Kiiturimainen tamperelainen on ampunut tällä kaudella 11 ottelussa jo kuusi maalia. Tällä lukemalla saa paikan Starsin sisäisen maalipörssin kärkisijalta.

Hintzillä on menossa erityisen tärkeä kausi, sillä hänen tulokassopimuksensa päättyy tulevana kesänä.

– Hintz on kiehtova RFA-tapaus ensi kesänä, sillä hän voi tehdä 40 maalia tällä kaudella, jos sama tahti jatkuu. Hintzillä ei kuitenkaan ole syytä allekirjoittaa jatkosopimusta kauden aikana, sillä hän saa parhaan arvon itsestään tulevana kesänä, The Athletic -lehden toimittaja Sean Shapiro avasi.

– En usko hänen realistisesti saavan Sebastian Ahon kaltaisia rahoja, eli 8,45 miljoonaa dollaria vuodessa. Enemmänkin Nico Hischierin 7,25 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus asetti markkina-arvon, toimittaja jatkoi.

Hintzin tulevasta sopimuksesta voi tulla myös ongelmia Starsille.

– Vaikka Hintz saisikin Ahon kaltaisen rahasumman, niin se ei tuhoaisi Starsia. Mutta se maksaisi joukkueelle Mattias Janmarkin, tai sitten aiheuttaisi vaikeita päätöksiä Radek Faksan suhteen, Shapiro kertoo

Shapiro löikin pöytään melkoisen kovan arvion Hintzin tulevasta palkkapussista.

– Jos Stars haluaa välttää siltasopimuksen, eikä Hintzin tahti hyydy, niin kahdeksan miljoonan dollarin palkka ei ole mahdottomuus, hän väittää.