NHL-toimittaja ennakoi: Rasmus Ristolainen kaupataan toisaalle ennen joulua – tässä syy

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolaisen seitsemäskin NHL-kausi starttaa pitkään jatkuneista siirtospekulaatioista huolimatta näillä näkymin Buffalo Sabresin riveissä.

Todennäköisimpänä syynä Ristolaisen jäämiselle Sabres-nuttuun ainakin alkukaudeksi pidetään yleisesti seuran halua pitää luottopuolustajiin lukeutuva turkulainen kokoonpanossaan joukkueen puolustusta riivaavan loukkaantumissuman vuoksi.

Yhteensä kolme Sabresin runkopuolustajaa, Brandon Montour, Zach Bogosian sekä Lawrence Pilut aloittavat runkosarjan sairastuvan puolella. Lasaretin puolella kauden aloittavasta kolmikosta Montourin paluu lienee lähimpänä. Pilut puolestaan pääsee aloittamaan kevyet jääharjoitukset vasta lokakuun puolivälissä.

– Kun tämä kolmikko palaa jäälle, Sabresilla on käytännössä kaksi vaihtoehtoa: penkittää yksi 3,3-5,4 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavista puolustajistaan tai kaupata yksi heistä muualle. Valinta näyttää ilmeiseltä, The Athleticin NHL-toimittaja John Vogl kirjoittaa viitaten selvästi 24-vuotiaaseen Ristolaiseen.

Kokemattomalla pakkikalustolla kauteen lähtevää Winnipeg Jetsiä pidetään potentiaalisena kohteena siinä tapauksessa, että Sabres päättää luopua Ristolaisesta. Jetsin seurajohto halunnee ottaa ensin selvää siitä, jatkaako uransa jatkoa harkitseva Dustin Byfuglien pelaamista alkavalla kaudella.