NHL-supertähden vire ällistyttää – jopa Jaromir Jagr ihmeissään: ”Olin varma, että ura kääntyisi laskuun”

© Kuva: Getty Images

Yli 20 vuoden mittaisen NHL-uran itsekin tehnyt Jaromir Jagr tuli Pohjois-Amerikan vuosinaan tunnetuksi kyvystään mukautua jääkiekon ja varsinkin taalakaukaloiden jatkuvasti muuttuviin lainalaisuuksiin.

Vielä tälläkin kaudella omaa pelaajauraansa Tshekin pääsarjassa pelaavassa, miehen itsensä omistamassa Rytiri Kladnossa jatkava legenda löytää nyky-NHL:stä itseensä täysin verrattavissa olevan tähtipelaajan, jolle sopeutuminen muuttavan liigan vaatimuksiin ei näytä olevan minkäänlainen ongelma.

– Haluan nostaa esille ennen kaikkea Aleksandr Ovetshkinin. Ajattelin, että hänen uransa lähtisi laskuun eikä hän pystyisi enää samaan kuin parhaina vuosinaan Washingtonissa. Mutta hän tekee yhä 50 maalia kaudessa, hioo pelityyliään ja mukautuu joukkueen, valmentajien sekä liigan vaatimuksiin. Ja hän pitää yhä myös juhlimisesta! Olen hämmästynyt siitä, miten hän tekee sen, Jagr ihmettelee Championatin haastattelussa.

Ovetshkin voitti viime kaudella jo uransa kahdeksannen NHL:n maalikuninkuuden 51 osumallaan. 34-vuotiaan maalitykin meno on alkukauden perusteella edelleen yhtä murhaavaa. Mies on osunut kauden ensimmäisissä 11 pelissä maalipuiden väliin seitsemän kertaa. Yhdeksäs maalikuninkuus vaikuttaakin tällä hetkellä jopa todennäköisemmältä kuin tehtävässä epäonnistuminen.

LUE MYÖS: Jaromir Jagr paljastaa: toimii omistamansa seuran täysivaltaisena pomona – ”Jopa pelikavereiden palkat kulkevat kauttani”