NHL:n alkukausi on pitänyt sisällään todella kuumia maaliputkia, mutta myös jääkylmiä maalittomia jaksoja.

Maalipörssin kärjessä viilettää uskomattoman muodonmuutoksen Edmonton Oilersiin siirryttyään tehnyt konkarilaituri James Neal, joka johtaa NHL:n maalipörssiä kahdeksalla osumallaan. Miehen koko viime kauden maalimäärä (6) on ylitetty jo aikaa sitten samalla, kun paluupostissa kahden ”floppihyökkääjän” kaupassa Calgary Flamesiin lähetetty Milan Lucic on edelleen maaleitta.

Kaikkein nimekkäin edelleen nollakerhossa maalitilastossa oleva hyökkääjä on Florida Panthersin Aleksander Barkov, joka on pelannut nyt kuusi ottelua osumatta kertaakaan maalirautojen väliin. Toisaalta Barkov on syöttänyt viisi joukkueensa maaleista. Kaiken kruunuksi Panthersin kaikista laukauksista peräti 54 prosenttia on lauottu kapteenin ollessa jäällä. Syytä huoleen Barkovin hiipumisen suhteen ei siis ole.

Maalitili on avaamatta myös Vegas Golden Knightsin William Karlssonilla, joka kyntää kuuden pelin jälkeen yhä maaleitta. Karlssonille tuo ei tosin ole yllätys, onhan miehen kaksi edelliskauttakin alkaneet kuuden ottelun maalittoman putken merkeissä. Ruotsalainen on iskenyt lopulta kahden viime kauden aikana kuitenkin yhteensä varsin komeat 67 osumaa.

Muita maaleitta yhä olevia tähtikategorian pelaajia ovat mm. Dallas Starsiin siirtynyt Joe Pavelski (7 peliä) sekä Carolina Hurricanesin Nino Niederreiter (6 peliä). Surkeasti kauden aloittaneen New Jersey Devilsin Nico Hischier ja Jack Hughes on sekin yhä maaleitta. Varsinkin Hughesin pisteetön alkukausi alkaa saada jo koomisia piirteitä ykkösvarauksen onnistuttua jopa torjumaan oman laukauksensa maaliviivalta.