Muistatko Sebastian Ahon ilmiömäisen vireen? NHL:n supertähti pystyi nyt samanlaiseen urotekoon ilman Mikko Rantastakin

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon on yksi NHL:n kuumimmista nimistä ilman Mikko Rantastakin. Hyökkääjä tehoili yöllä pisteet 1+1=2 Coloradon 3-4-jatkoaikatappiossa Florida Panthersia vastaan. Kanukin koko kauden saldo on 7+10=17.

Hienoja pisteitäkin kovempi temppu on ehkä se, että kanadalainen on yltänyt tehoille jokaisessa kauden 12 kamppailussa. Sesongin huonoin yksittäisen pelin saldo on 0+1=1. Yhtä kaikki, MacKinnon on vasta viides pelaaja viimeisen 20 vuoden aikana, joka on pystynyt moiseen pisteputkeen kauden alusta lähtien.

Edellisen kerran vastaavaan pystyi viime kaudella Carolina Hurricanesin paidassa liekehtinyt Sebastian Aho. Suomalainen mätti vuosi sitten alkutalvesta kauden 12 ensimmäisessä pelissä kaikissa pisteille lukemin 4+13=17.

Kovemmalla tahdilla puolestaan ovat aloittaneet kaudella 1999-2000 15 pelissä peräkkäin pisteitä saalistanut ja Pittsburgh Penguinsia silloin edustanut Jaromir Jagr sekä 17 ottelussa putkeen tehoja kaudella 2008-09 latonut Detroit Red Wingsin Henrik Zetterberg.

Kaikkien hurjimman tempun tässä kategoriassa on tehnyt Ottawa Senatorsin Dany Heatley kaudella 2005-06. Kanadalainen tehoili 22 kamppailussa peräkkäin.

MacKinnon joutuu jatkamaan pisteiden takomista yhä ilman Rantasta. Nousiaisten lahja maailmalle on sivussa askista noin kuukauden. Ykkösketjusta sivussa on myös ruotsalaistykki Gabriel Landeskog.


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – JUKURIT

Onko Jukureille tiedossa lisää HIFK-painajaisia?