Liigan superyllättäjä hyytymässä? Päävalmentajalla selvät suunnitelmat tilanteen korjaamiseksi: ”Sieltä se viisasten kivi monesti löytyy”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigakauden alussa erittäin pirteästi esiintyneen Jukureiden kone on alkanut viime aikoina hieman yskiä.

Mikkeläiset kohtaavat keskiviikkona kotonaan Sportin allaan peräti neljän ottelun tappioputki.

Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta ei tilannetta joukkueen nettisivulla suuremmin selittele.

– Välillä se vaan menee niin, että huonolla pelillä voit voittaa ja hyvällä pelillä hävitä. Itseäni enemmän kiinnostaa se, miten me pelataan ja tulos tulee sitten tekemisen kautta. Ilves-peli jäi tosi paljon piippuun, mutta se on taakse jäänyttä elämää ja siitä on otettu opiksi, Kangasalusta toteaa viitaten lauantaiseen 1-5-tappioon tamperelaisryhmää vastaan.

Viime viikolla pelaamissaan kolmessa kamppailussa Jukurit sai luotua runsaasti maalipaikkoja, mutta viimeistely oli tehotonta. Omaan päähän meni vastaavasti useita helpohkoja osumia.

– Meidän päähän syntyi sellaisia ihmeellisiä maalitilanteita, mitä ei ole aiemmissa peleissä tullut. Tuommoisia hupskeikkaa-tilanteita tulee, että siellä on ykskaks kaveri ylivoimahyökkäyksessä tai yksin läpi. Sellaiset eivät ole meille tavanomaisia. Pelaajatkin ovat olleet vähän ihmeissään, että miten sellaisia tilanteita tuli yhtäkkiä iso määrä yhteen viikkoon, kun aiemmin ei ole oikeastaan tullut, Kangasalusta hämmästelee ja jatkaa:

– Niihin on yritetty tuossa nyt löytää syitä. Perusasioiden ääreen täytyy palata. Sieltä se viisasten kivi monesti löytyy.

Jukureiden urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari näkee joukkueen tilanteen kuitenkin kaikesta huolimatta edelleen hyvänä.

– Valmentajat ja pelaajat ovat tehneet hyvää työtä pelin kanssa. Neljä laadukasta viikkoa alla ja nyt yksi heikompi viikko tuohon päälle. Se on synnyttänyt jo perusodotukset omasta pelistä, että se on jämäkkää ja tasapainoista. Välillä se vain menee niin, että kaksi askelta eteen ja yksi taakse, kun katsotaan mikä tässä oli erilaista ja korjataan mahdolliset virheet, Holtari painottaa.