Mittavan uran Suomen jääkiekkomaajoukkueen joukkueenjohtajana tehneen Heikki ”Hexi” Riihirannan uutuuskirja (Hexi – Taistelija) on noussut välittömästi otsikoihin niin Suomessa kuin nyt myös Ruotsissakin.

Kohu nousi varsinkin Riihirannan väitettyä kirjassaan Leijonat Suomen jääkiekkohistorian ensimmäiseen MM-kultaan valmentaneen Curt Lindströmin otteen livenneen miehen viimeisinä maajoukkuevuosina.

Riihiranta väittää mm. rahan ja naisten sekoittaneen ”Kulta-Curren” pään kultajuhliin päättyneiden vuoden 1995 MM-kisojen ja sitä seuranneen suosion myötä. Lindström jätti Riihirannan mukaan välistä lisäksi myös sovittuja joukkueenjohdon tapaamisia.

Lindström tyrmää väitteet

Myös ruotsalaismedia kiinnostui välittömästi aiheesta. Expressen tavoitti torstaina Lindströmin kommentoimaan kirjan väitteitä golf-kierrokselta Thaimaasta, jossa 78-vuotias ex-valmentaja viettää ison osan eläkepäivistään. Riihirannan kirjan väitteistä yllättynyt ”Kulta-Curre” teilaakin jupakan suoralta kädeltä.

– Epäreilua heittää tuollaista paskaa 25 vuoden jälkeen. Se ei ole Heikin tapaista. Hän oli aina suora ja rehellinen mies. Kuulostaa oudolta, Lindström kommentoi ruotsalaislehdelle muistuttaen useaan otteeseen työmoraalinsa pysyneen korkealla tasolla maajoukkuepestinsä loppuun asti.

– On lähestulkoon ilkeää sanoa noin. Kaikki Suomen Jääkiekkoliitossa tietävät, että mottoni on ”tee kaikessa parhaasi”, koska näin saat aikaan hyviä tuloksia. Lähtiessäni kukaan ei valittanut tästä.

Riihirannasta työkaverina ruotsalaisvalmentajalla itsellään ei ollut pahaa sanottavaa.

– ”Hexi” teki erinomaista työtä joukkueenjohtajana. Hän oli hyvin tosissaan. Hän oli kova ja hyvä puolustaja pelaaja-aikoinaan, Lindström kehaisi muistuttaen myös Riihirannan uraauurtavasta pelaajaurasta.

”Kulta-Curren” kommenteista ruotsalaismedialle uutisoi Suomessa ensimmäisenä MTV.