Kohtalonhetkiään lähestyvä suomalaissensaatio taas tehoille: Pöllyttää Kaapo Kakkoa, ylsi urotekoon ensimmäisenä 25 vuoteen – tie viemässä silti muualle NHL:stä? Tässä syyt!

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin takalinjoille sensaatiomaisen hienosti murtautunut Ville Heinola, 18, tekee NHL:ssä ihmeellisiä asioita. Pelaaja saalisti taas keskiviikkoyönä pinnan, kun Jets taipui Los Angeles Kingsin käsittelyssä luvuin 2-3.

Honkajoen lahja jääkiekolle on tehnyt uransa kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa tehot 1+4=5.

Tuo määrä on itse asiassa historiallisen kova. Pelaaja on ensimmäinen alle 19-vuotias puolustaja sitten vuoden 1995, joka on onnistunut saalistamaan vähintään viisi pinnaa uransa kahdeksassa ensimmäisessä NHL-ottelussaan.

Täysin samaan pystyi Oleg Tverdovski silloisen Mighty Ducks of Anaheimin pelipaidassa noin 25 vuotta sitten.

Pistemäärä on myös siinä mielessä ällistyttävä, että Heinola on suomalaistulokkaiden sisäisen pistepörssin kärkinimi. Taakse jää NY Rangersin Kaapo Kakko, joka on onnistunut saalistamaan tehot 1+1=2. Koko sarjan tulokkaiden pörssissä Jets-pakki miehittää yhdeksättä sijaa.

Mihin?

Heinolan tie voi silti tyssätä NHL:ssä hänen yhdeksännen pelinsä jälkeen. Kymmenennestä ottelusta alkaen pakin ensimmäinen sopimuskausi muuttuisi aktiiviseksi. Sen vuoksi suomalaisen voi sanoa lähestyvän kohtalonhetkiään.

Corsica Hockey -sivustolta käy selväksi tilastoja, jotka puoltavat valitettavasti sitä, että Heinolan viisi vastaan viisi -pelaamisessa on puutteita.

Nuo tilastot kertovat muun muassa sen, että pakin ollessa jäällä, Jetsin vastustajat saavat luotua maalipaikan useammin kuin monen muun joukkuekaverin tapauksessa. Heinolan laukaisuhallintatilaston lukema on huonoimpia Jets-pakeista.

Maaliodottamalukemakaan ei Heinolaa mielistele – se on niin ikään toiseksi heikoin Jetsissä. Tilasto huomioi maalipaikkojen laadun eri tavoin. Vastustaja pääsee Jetsiä enemmän tekopaikoille Heinolan ollessa askissa.

Jos pakki ei jatka NHL:ssä yhdeksännen pelin jälkeen, vienee hänen tiensä Winnipeg Jetsin farmijoukkue Manitoba Mooseen tai Rauman Lukkoon. Siellä Heinola vietti viime kauden.

LUE MYÖS:
Ei hyvää päivää! NHL:n pistepörssin kärjessä superyllättäjä – ylsi nyt liki 45 vuotta vanhaan urotekoon ensimmäisenä


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!