Kimmo Timonen paljastaa: Jarmo Kekäläinen tyrmäsi kiekkolegendan mielipiteen Jesse Puljujärvestä

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisellä oli kesän 2016 NHL:n varaustilaisuudessa hyppysissään kolmas valintavuoro.

Tilaisuuden ensimmäisenä Toronto Maple Leafs oli lausunut Auston Matthewsin nimen ja Winnipeg Jets oli puolestaan napannut Patrik Laineen.

Monet odottivat Kekäläisen kuuluttavan tämän jälkeen lavalle Jesse Puljujärven, mutta kaikkien yllätykseksi valinta kohdistuikin kanadalaiskeskushyökkääjä Pierre Luc-Duboisiin.

Kekäläisen hyvä ystävä, NHL-legenda Kimmo Timonen kertoo The Athleticille kaksikon käyneen ennen draft-tilaisuutta keskusteluja Puljujärvestä ja Laineesta ja olleen näistä kovin erimielisiä.

– Olin nähnyt muutamia Laineen ja Puljujärven pelejä ja sanoin Jarmolle: Tuo Puljujärvi tulee olemaan todella hyvä, hän on parempi kuin Laine. Luistelu, taidot, taklaukset ja tapa miten hän liikkuu, Timonen hehkutti Kekäläiselle.

Blue Jackets-pomon vastaus ystävälleen oli tyly:

– Lyön vetoa, että kahden vuoden kuluttua Laine on supertähti, mutta Puljujärvi ei, Kekäläinen täräytti.

Timonen on joutunut myöntämään olleensa väärässä.

– Olen ollut lajissa mukana 30 vuotta, mutta hän (Kekäläinen) näkee pelin eri tavalla, Timonen toteaa ja jatkaa:

– Jarmo sai todella paljon p***aa Suomessa. Kaikki luulivat Puljujärven olevan tuleva supertähti – ja voihan hänestä vielä tullakin – mutta Jarmo oli oikeassa. Tuo varaustilaisuus kertoo paljon Jarmosta.