Seitsemän peliä tehoin 1+1=2. Tehotilasto kuusi astetta pakkasella. Joukkue koko NHL:n viimeisenä ja nyt jo viiden ottelun tappioputkessa. Jääkiekko on tällä hetkellä Kaapo Kakolle tuskaa. NY Rangersin juhannuksen 2019 kakkosvaraus oli avannut murheitaan jopa poikkeuksellisen suoraan.

– Me emme pelaa hyvin tällä hetkellä, enkä myöskään minä itse. Minun pitää parantaa kaikessa. Pelaan huonoa jääkiekkoa, Kakko oli ladannut USA Todaylle.

Rangersin vastuuvalmentaja David Quinn tietää, että Kakko asettaa itselleen paljon paineita. Kolminkertainen maailmanmestari haluaa olla luotsin mukaan heti loistava.

– Mutta jos ajattelemme hetken hänen tilannettaan: Hän on 18-vuotias pelaaja New York Rangersissa ja hän on vastuullisessa roolissa. Sitä ei tapahdu usein, että 18-vuotias joutuu ottamaan ohjat käsiinsä.

Quinnin sanat eivät taida lohduttaa.

– Ei ole kovin kivaa jääkiekko omalta kohdalta tällä hetkellä, Kakko oli sanonut toimittaja Pasi Tuomisen mukaan.

Kakko saattaa olla jonkinlaisessa umpikujassa. Hän haluaisi ylemmäs, mutta toisaalta suomalainen tietää sen, ettei moinen taida ainakaan nyt ole mahdollista.

– Hommat eivät ole lähteneet kulkemaan. Välillä tuntuu, että voisi enemmänkin jäällä olla. Olisi hienoa päästä kokeilemaan jossain vaiheessa ykkösketjussa. Ymmärrän, ettei siihen ole voitu laittaa, kun esitykset eivät ole olleet kovin hyviä.

LUE MYÖS:
Joko näillä näytöillä aukeaa lopullinen paikka NHL:stä? Liigassa aikoinaan ristiriitaisia tunteita herättänyt pelaaja takoo ällistyttävää jälkeä