Joko näillä näytöillä aukeaa lopullinen paikka NHL:stä? Liigassa aikoinaan ristiriitaisia tunteita herättänyt pelaaja takoo ällistyttävää jälkeä

© Kuva: Getty Images

HIFK:sta aikoinaan ponnistamista tähtiin yrittänyt Nikolai Goldobin, 24, on ollut alkaneella AHL-kaudella rapakon takana huimassa iskussa. Jos oli aika Stadin kirkkaissa valoissa odotuksiin nähden ehkä vuoristoratamista, niin nyt samaa ei voi todellakaan sanoa.

Vancouver Canucksin AHL-joukkue Utica Cometsia edustava venäläislaituri on takonut kauden neljässä ottelussa häkellyttävät tehot 1+8=9. Pelaajan tehotilastokin on jopa seitsemän pinnaa plussalla.

Pelaaja on kivunnut pistepörssissä jaetulle kuudennelle sijalle. Lisäksi syöttöpörssissä hän on jaettu kärkinimi ja tehotilastossakin komeasti samoin jaetulla kuudennella sijalla.

Goldobinin ottelukohtaiset pistemäärät ovat tuoreimmasta vanhimpaan 1+1=2, 0+3=3, 0+3=3 ja 0+1=1.

San Jose Sharksin kesän 2014 ykköskierroksen 27. varaus pelasi HIFK:ssa lainalla kaudella 2014-15. Runkosarjassa Goldobin viiletti 38 pelissä tehoin 11+10=21, pudotuspelien kahdeksan ottelua toivat pisteet 1+5=6.

Tekeminenhän oli sinänsä tehokasta, mutta kun tehotilastot olivat näissä -9 ja -5, ei venäläisen pelaaminen jättänyt kaikkiin täysin vaikuttavia ajatuksia.

– Kyllähän hänelläkin oli tänään vähän tahmea luistelu ja se näkyi muutamissa ratkaisuissa. Olihan siellä oivaltaviakin syöttöjä, mutta keskialueella hukkui kiekko vähän liikaa eikä siinä ollut kavereitakaan oikein lähellä auttamassa, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen muotoili Yle Urheilulle lokakuussa 2014.

Jotain siitäkin voi päätellä, että pelaajalla on vyöllään vasta 124 ottelua (19+24=47) ylhällä NHL:ssä – siis viiden kauden ajalta. Noista peleistä noin puolet, eli 63 kertyi viime kaudella.

Pelaaja on voittanut urallaan alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa. Tuo ripustettiin hänen kaulaansa vuodenvaihteen 2014-15 kisoissa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.