Jos asia olisi 47-vuotiaasta Jaromir Jagrista kiinni, niin hän jatkaisi yhä uraansa rapakon toisella puolella.

Legendaarinen tshekkihyökkääjä joutui kuitenkin NHL-kauden 2017-18 alussa toteamaan, että ikä on vihdoin tehnyt työnsä.

Jagr paljasti NHL.comin haastattelussa, että peräti 1733 runkosarjaottelua sekä 208 pudotuspeliottelua kestäneen NHL-uran päättymisen taustalta löytyy valitettava loukkaantuminen.

– Kaikista merkittävin asia (uran päättymiseen) oli se, että polveni olivat turvonneet. Ei ole muuta syytä. En voinut tehdä mitään kahteen kuukauteen. NHL-seura näki tämän, eikä pystynyt tehdä asialle mitään. Tshekeissä toimiva maailman paras lääkäri oli saanut minut aina uudestaan ja uudestaan jaloilleen. Vaikka Calgaryssa ja Kanadassa minulta ei havaittu mitään ongelmaa, niin lääkärini löysi vian ja paransi sen viikossa. Turvotus oli poissa, Jagr kertoi NHL.comille.

– Ihan yleisesti, polvivammat ovat normaali asia iäkkäille pelaajille. Toinen asia on taas se, miten saat ne kuntoon. Se mitä tapahtui, tapahtui. Nyt olen kuitenkin iloinen. Tietenkin olisin halunnut pelata NHL:ssä niin paljon vain kuin mahdollista – pelata omalla tasollani. Joskus asiat eivät vain riipu sinusta itsestäsi. Niin asiat menivät tällä kertaa, NHL-legenda harmitteli.

Jagr pelaa parhaillaan omistamansa HC Kladnon riveissä. Kausi Tshekin pääsarjassa on lähtenyt huimalla tavalla vauhtiin, sillä Jagr on nakuttanut kuudessa ottelussaan jo upeat pisteet 5+1.

LUE MYÖS: Jaromir Jagr paljastaa: toimii omistamansa seuran täysivaltaisena pomona – ”Jopa pelikavereiden palkat kulkevat kauttani”