Historiallisen kova alku Liigassa! Tapparan kaltainen liekehdintä on lähestulkoon ainutlaatuista, toria on silti turha alkaa vielä varailemaan

© Kuva: Juha Tamminen

Kun Liigan kärjessä paahtava Tappara ja Sport menivät keskiviikon ottelussaan jatkoajalle, kasvatti kirvesrintainen lauma pisteputkensa jo 15 ottelun pituiseksi. Joukkue on venynyt pisteille kauden jokaisessa ottelussaan.

Liigadatan Twitter-tili tiesi vahvistaa, että joukkue teki sarjan ennätyksen moisella tempulla. Aiemmin siis yksikään joukkue ei ole onnistunut avaamaan kauttansa näin pitkällä pisteputkella.

Täten myös Tapparan pistemäärä on luonnollisesti historiallisen kova. Jos pistelaskutapa olisi ollut joka kausi sama, olisivat Tapparan tämän kauden saaliseen, eli 39 pisteeseen aikoinaan yltäneet kauden 15 ensimmäisessä pelissä ainoastaan Lukko (2009-10), Jokerit (2002-03), Ilves (1997-98) ja Tappara jo aiemmin (1977-78).

Kolmen viimeeksi mainitun tapauksen aikana varsinaisen peliajan voitosta jaettiin vain kaksi pinnaa.

Tapparan ei kuitenkaan auta vielä alkaa varailemaan toria. Yksikään näistä mainituista tapauksista ei nimittäin ole päättynyt keväällä mestaruuteen.

Tappara oli kaudella 1977-78 runkosarjan kakkonen ja SM-hopealla, samanväriset mitalit pujotettiin myös paikalliskilpailija Ilveksen kaulaan 20 vuotta myöhemmin. Runkosarjan voittoon mainitut tapaukset ovat johtaneet vain kerran.

LUE MYÖS:
”Jos ei malariaa tule, niin tuskin pelaa” – Muistatko liigaluotsilta täyslaidallisen saaneen pelaajan? Ei pelannut kauden ensimmäisessä joukkueessa peliäkään