”Jos ei malariaa tule, niin tuskin pelaa” – Muistatko liigaluotsilta täyslaidallisen saaneen pelaajan? Ei pelannut kauden ensimmäisessä joukkueessa peliäkään

© Kuva: Ilari Isotalo

Liigajoukkue Sportia kaudella 2017-18 lopulta vain 31 runkosarjan pelissä edustanut yhdysvaltalainen Sam Povorozniouk tahtoo olla melkoinen kiekkokiertolainen maailmalla.

Vaasalaisille tehot 4+8=12 iskenyt hyökkääjä ei jatkakaan tämän kauden seurassa, jonka piti olla yhdysvaltalainen ECHL-joukkue Indy Fuel. Tapaus kävi ilmi sarjan virallisilta kotisivuilta. Povoroznioukille ei kertynyt joukkueen pelipaidassa yhtäkään ottelua.

Vaasassa aika oli ristiriitaista. Silloinen Sportin päävalmentaja, jutun arkistokuvassa oleva Tomek Valtonen haukkui pelaajansa erään koitoksen jälkeen syvimpään mahdolliseen suonsilmäkkeeseen jopa poikkeuksellisen suorasanaisesti.

– Ammattilaisurheilussa vähintä, mitä pelaaja voi tehdä, on olla valmis, kun pelataan. Sitten punnitaan, kuinka pelaaja suorittaa. Ja Povorozniouk ei ollut valmis tänään pelaamaan, Valtonen pauhasi esimerkiksi Länsi-Suomen mukaan tammikuussa 2018 hyökkääjän penkityksen syistä.

– Povorozniouk ei ainakaan tuossa (menettämällään pelipaikalla) jatka, ja jos ei malariaa tule, niin tuskin pelaa seuraavassakaan ottelussa.

Oikea käsi alhaalla pelaava jenkkipeluri pelasi viime kaudella Euroopassa ja tarkalleen ottaen Saksassa. Hän iski DEL2-liigan EC Kassel Huskiesin sotisovassa 42 runkosarjan pelissä pisteet 8+15=23, kolme pudotuspeliä toivat tehot 1+3=4.

Toissa kausi meni Sportin lisäksi tuossa porukassa myös. Silloin pelaaja iski neljässä runkosarjapelissä tehot 0+2=2 ja viidessä pudotuspeliottelussa pisteet 3+1=4.

Ennen näitä kausia Povorozniuk pelasi kotimaassaan ja Kanadassa.