Ex-Jokerit-puolustajalta kova väite: ”Jokereilla pitäisi olla kasassa kovin joukkue kautta aikain”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokereiden kausi lähti liikkeelle vaisusti. Narripaidat voittivat vain kaksi peliä seitsemästä ensimmäisestä ja olivat pahimmillaan läntisen konferenssin toiseksi viimeisenä.

– Oli loukkaantumisia, mutta sen taakse ei voi mennä. Pitää olla rosteria, paaluttaa Jokereissakin pelannut puolustajakolossi Sami Helenius.

Kankean alun jälkeen Jokerit sai lopulta dieselinsä käyntiin ja pelasi syys-lokakuun taitteessa kuuden ottelun voittoputken. Viimeisestä kolmesta ottelusta narripaidoille on kirjattu kaksi voittoa ja yksi tappio.

– Alku oli vaikeaa, mutta nyt on tehty tuloksia. Niitä pitäisikin tulla, sillä Jokereilla pitäisi olla kasassa kovin joukkue kautta aikain, Helenius toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit ei ole edennyt KHL-taipaleensa aikana konferenssin välieriä pidemmälle. Helsingissä himoitaan menestystä ja runkosarjan aikana on nähty pieniä viitteitä siitä, että tällä kaudella eväitä pidempään pudotuspelikevääseen on olemassa.

– Pari viikkoa sitten mestari TsSKA:n voittaminen Moskovassa 3-0 oli helvetin kova päänahka. Se antaa varmasti itseluottamusta ja uskoa kevättä ajatellen, Helenius toteaa.

Pudotuspeleihin on vielä aikaa ja runkosarjassa monta armotonta taistelua mittelemättä. Torstaina Helsingin Hartwall Arenalle saapuu sarjataulukossa Jokerien perässä 8. sijalla oleva Lokomotiv Jaroslavl.

Jokerit – Lokomotiv Jaroslavl tänä iltana Hartwall Arenalla klo 18.30. Ottelu näkyy suorana Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Ennakkopelit studiossa aloitetaan klo 18.00.

Kimmo Mäkinen