Vakiopaikka odottaa itseään – onko tässä NHL:n uusi suomalainen läpimurto? ”Minusta tuntuu, että mahdollisuudet siihen ovat todella hyvät”

© Kuva: Ilari Isotalo
Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Boston Bruinsin juhannuksen 2017 ykköskierroksen 18. varaus Urho Vaakanainen voi olla yksi suomalaisista NHL:n läpimurroista ensi kaudella. Parikymppisellä pakilla on kokemusta NHL:stä viime kaudelta, kun hän pääsi mukaan kahteen peliin.

Taalajäillä ei pinnoja ole syntynyt. AHL:ssä Providence Bruinsin puolella puolustaja on latonut 30 runkosarjan ottelussa tehot 4+10=14, pudotuspelien pisteet näyttävät nollaa.

Vaakanaista pidetään puolustavana puolustajana. Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ei ostanut tätä väitettä NHL.comin suomenkielisen sivuston haastattelussa.

– Minulle on sanottu, että olen puolustava puolustaja, mutta en olisi siitä niin varma. Minusta pystyn pelaamaan hyvin myös hyökkäyksessä, Vaakanainen arvioi.

Pelaajan on ottanut steppejä nimenomaan hyökkäämisessä. Suomalaislupaus uskoo paikkaansa NHL:ssä.

– Viime kaudella olin jo lähellä raivata tieni Bruinsin kokoonpanoon, joten nyt minusta tuntuu, että mahdollisuudet siihen ovat todella hyvät. Hyökkäyspelaamiseni on kehittynyt paljon.

Laittaako Vegas Chicagon siltaan? Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!