Suomalaistähti lynkattiin yhdeksi NHL:n hitaimmaksi – häikäisee nyt toisen kankean pelurin rinnalla!

© Kuva: Getty Images
Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Chicago Blackhawksin fanit hieraisivat heinäkuun alussa silmiään, kun joukkue hankki vaihtokaupassa Pittsburgh Penguinsista suomalaispuolustaja Olli Määtän.

Varsin moni faneista kyseenalaisti kovin sanoin (lue alhaalta Twitter-kommentit) Määtän hyödyn Blackhawksin joukkueelle. Erityisesti 25-vuotiaan suomalaisen luistelunopeus lytättiin täysin pystyyn.

Määttä on pelannut nyt syksyn harjoituspeleissä puolustajakonkari Brent Seabrookin vierellä, jota ei ole totisesti myöskään tunnettu sulavasta liikkeestään.

The Athletic -lehden asiantuntijan Mark Lazerusin analyysi kuvastaa oivasti tätä erityisen puolustusvoittoista pakkiparia.

– Määtän ja Seabrookin puolustajapari on mielenkiintoinen tapaus. Määttä on jopa hitaampi kuin Seabrook. Molemmat ovat jäällä fiksuja, mutta kummallakaan jalat eivät pysy (nopean) pään mukana. Hemmetti, kun tätä puolustajaparia ehdotettiin kesän aikana, niin jotkut Blackhawks-fanit olivat aivan raivoissaan, Lazerus avasi.

Kaikkien yllätykseksi Määtän ja Seabrookin pakkipari on ollut harjoituskaudella ylivoimaisesti Blackhawksin paras. Natural Stat Trick -sivuston mukaan kaksikko on onnistunut pitämään kolmessa harjoitusottelussa vastustajat ilman yhtään vaarallista maalipaikkaa.

– Nyt olemme siinä tilanteessa, että Blackhawksilla on vain yksi harjoitusottelu jäljellä ja Määttä-Seabrook on ollut joukkueen paras puolustajakaksikko. Tässä on tietysti aika lyhyt otanta, mutta sitä ei voi kieltää, kuinka dominoivia he ovat olleet näissä otteluissa. Tästä syystä he ovat myös yhdessä, kun Blackhawksin NHL-kausi starttaa Prahassa, Lazerus ylisti.

Määtälle itselle puheet hänen luistelunopeudestaan ovat hyvinkin arkipäivää.

– Kaikki puhuvat paljon luistelunopeudesta. Se auttaa tietysti – luistelulla voi päästä monista tilanteista pois. Uskon kuitenkin, että nykyajan jääkiekossa on tärkeää osata lukea peliä, sijoittua oikeaa paikkaan ja reagoida oikealla tavalla. Luistelu ei ole pelkästään suoraan menemistä, yksi tärkeä osa sitä on sulavuus. On tärkeää päästä vihollisen tuntumaan nopeasti, joten asia ei riipu pelkästään nopeista liikkeellelähdöistä, vaan enemmänkin sulavista käännöksistä. Kun katsot Erik Gustafssonin pelaamista, niin hän on todella hyvä siinä. Niin jääkiekko menee nykypäivänä, ja sen eteen teen myös töitä, Määttä kommentoi The Athleticin haastattelussa.

Lue alta fanien vihaisia kommentteja heinäkuulta:

Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!