Mistä Jokerien vaisu alku KHL:ssä johtuu? – Kiekkoääni nostaa esiin selkeän kehityskohdan

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokerien startti tämän kauden KHL:ssä on ollut vaisu. Kuuden ottelun jälkeen narripaidoilla on kasassa vain viisi pistettä. Viimeisimpänä joukkue koki sunnuntaina karmivan tappion Pietarissa pelatussa vierasottelussa, kun Pietarin SKA otti 3-2-voiton tekemällä voittomaalin vain 26 sekuntia ennen päätössummerin soimista.

Mistä Jokerien kehno startti johtuu? Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen on pistänyt joukkueen ensimmäisten pelien perusteella merkille, että ryhmällä pitäisi olla enemmän päättäväisyyttä.

– Tilanteiden pelaamisessa ja tilanteiden päättämisessä pitäisi olla enemmän päättäväisyyttä. Kuuden pelin jälkeen on tietysti turhaa lähteä louhimaan liian isosti, mutta viime kaudella yksi Jokerien isoimmista vahvuuksista oli erittäin ehjä ja peliä hallitseva nelosketju, eli Niemi-Pihlström-Anttila. Niin kauan kun se pelasi terveenä, se ketju oli Jokerien parhaimmistoa illasta toiseen, Mäkinen sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Nyt Petri Kontiolan ykkösketjun lisäksi mikään muu ketju ei oikein nosta päätään, ja sitten tarvittaisiin sitä nelosketjua ja sen tekemistä viime kauden tavoin. Mutta nyt jostain syystä se homma ei klikkaa. Jokerit on liikaa Kontiola-Henrik Haapala -kaksikon varassa, että mitä he pystyvät taikomaan.

– Potentiaalia joukkueessa on ihan älytön määrä. Nyt täytyy vaan löytää se tapa, millä se mitataan ulos runkosarjaan vaadittavalla tasolla.

Jokerien vierasottelut jatkuvat lauantaina Dinamo Minskiä vastaan. Mäkinen sanoo suoraan, että Minsk on palkkasoturijoukkue, rahalla kerätty ryhmä.

– Minsk on joukkue, joka on maksanut KHL:n hyviä palkkoja palkkasotureille. Minskissä ei ole ollut joukkuetta isolla j:llä useampaan vuoteen, ja tämä joukkue vaikuttaa samanlaiselta, eli on paljon valkovenäläispelaajia ja sitten ulkomaalaishankintoja, joiden varassa on pitkälti se, miten joukkue pärjää.

Dinamon paidassa pelaa yksi suomalaispelaaja, hyökkääjä Teemu Pulkkinen, joka on viimeistellyt kauden seitsemässä ottelussa tehot 4+2.

– Pulkkinen on vastannut hyvin huutoon. (Jhonas) Enrothin täytyy maalilla saada vielä paremmin asioita kopatuksi. Mutta siellä on hyviä ulkomaalaisia. Joukkue hengittää pitkälti ulkomaalaisten varassa, Mäkinen analysoi.

Mäkinen toivoo näkevänsä Jokereilta lauantaina tiivistä puolustuspeliä. Kiekkoääni muistuttaa, että puolustamalla voitetaan pelejä ja mestaruuksia.

Dinamo Minsk-Jokerit näkyy lauantaina 21.9. klo 17.05 alkaen Viasat Jääkiekko -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros