Mikä on iskukyky alkavalla kaudella? KHL:stä palannut Liigan tähtihankinta manasi mennyttä – ”Tulokseni eivät olleet odotettuja kenellekään osapuolelle”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen mestari Charles Bertrand (syksyn 2017 arkistokuvassa) on yksi Liigan mielenkiintoisimmista paluumuuttajista. Tapparaa vahvistava hankinta pelasi viime kaudella ympäri Euroopan, Venäjällä ja Sveitsissä.

Pelit eivät tahtoneet ottaa tuulta siipien alle, kun urakka jäi vaisuksi niin KHL-joukkue Sibir Novosibirskiskissä kuin NLA-porukka Fribourg Gotteronissakin.

Ensiksi mainitussa hyökkääjä iski 23 runkosarjan peliin tehot 2+1=3, Sveitsissä runkosarjan 21 ottelun saldo oli 8+2=10. Viidessä karsintamittelössä tehoja kertyi mallia 1+3=4.

Viime kausi ei ollut helppo etenkään KHL:ssä.

– Tulokseni eivät olleet odotettuja kenellekään osapuolelle. Kausi oli vaikea, mutta nautin joka päivä mennä kaukaloon ja sain mielestäni itsestäni kaiken irti. Nautin pelata KHL:ssä. Jotkut asiat siellä ovat hieman yllättäviä, mutta kokonaisuutena nautin ajastani siellä, Bertrand muisteli Liigan sivuilla.

Ranskalainen pelasi Suomessa ensimmäisen kerran jo kaudella 2009-10 edustettuaan Lukon A-junioreita. Tämän ja Liigan lisäksi kokemusta on myös Mestiksestä. Suomessa hän on pelannut yhteensä noin 500 ottelua.

– Olen juurtunut Suomeen hyvin. Minusta tuntuu, että olen jälleen kotona. Kun lähdin ennen viime kautta Suomesta, olin varma, että palaisin vielä. Ovi aukesi Tapparasta, joten olen iloinen.

Bertrand kertoi myös opiskelevansa suomea enemmän tosissaan kuin koskaan aiemmin.

– Toivottavasti voimme tehdä saman haastattelun ensi kaudella suomeksi. Samoin kuin varmasti ranska, suomi on vaikea ja haastava kieli oppia, Bertrand sanoi.

Ranskalaisen iskukyky alkavan liigakauden alla näyttää olevan luokkaa kivenkova. Esimerkiksi neljässä CHL:n ottelussa hän on latonut neljä pömpeliä.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.