Vielä toistaiseksi ilman jatkosopimusta olevien Mikko Rantasen ja Patrik Laineen tilanne on ollut kiekkofanien puheenaiheena jo pitkään.

Nyt asiaan on ottanut kanadalaismedia Sportsnetin haastattelussa kantaa myös Florida Panthers-kapteeni Aleksander Barkov.

– Kyllä, olen jutellut paljon varsinkin Laineen kanssa, sillä hän on hyvä ystäväni ja olemme kotoisin samasta kaupungista ja vietämme paljon aikaa yhdessä. Olemme puhuneet myös muustakin kuin vain kiekosta, Barkov toteaa ja jatkaa:

– Jos puhutaan tästä kaksikosta (Laine ja Rantanen), uskon että kaikki 31 NHL-seuraa ottaisivat heidät. Kyse ei siis ole siitä etteivätkö heidän joukkueensa huolisi heitä. On vain ajan kysymys kunnes he allekirjoittavat molempia osapuolia tyydyttävän sopimuksen. Ei vain joukkueelle tai heille itselleen, vaan molemmille.

Kovin kauaa ei suomalaiskaksikolla enää ole aikaa jatkosopimuksen solmimiselle mikäli aikovat olla joukkueidensa mukana heti kauden alusta alkaen.

Laineen Winnipeg Jets aloittaa urakkansa 3.lokakuuta New York Rangersia vastaan. Rantasen Colorado Avalanchen avausvastustaja on puolestaan Calgary Flames.