KHL starttaa todellisella huippukamppailulla – suomalaisasiantuntija: ”Hyvä makupala kauden alkuun”

© Kuva: Ilari Isotalo

KHL-kausi 2019-2020 käynnistyy tulevana sunnuntaina. Viime kauden finaalijoukkueet TsSKA Moskova ja Avangard Omsk saavat kunnian kohdata sarjan avauksessa Moskovassa.

TsSKA kuritti Omskia viime kevään finaaleissa ja voitti mestaruuden suoraan neljällä voitolla. Omsk on vahvistanut joukkuettaan ja aikoo tänä keväänä kirkastaa hopeamitalinsa kultaisiksi.

– Kyllä uskon, että viime kauden finalistit tulevat olemaan kovia tälläkin kaudella. TsSKA:lla on taas kasassa vahva ryhmä ja tulee olemaan kärkijoukkueita, vaikka mestaruuden puolustaminen ei ole koskaan helppoa. Omsk hävisi finaalit, joten on nälkäinen tällä kaudella. (Bob) Hartley on hyvä koutsi ja tietää miten pelejä voitetaan. Viime kauden runko on pysynyt hyvin kasassa ja vahvistuksia siihen on saatu, KHL:ää tarkasti seuraava Antti-Jussi Niemi toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

KHL:ssä pelataan sunnuntaina vain yksi ottelu. Kaikkien katseet halutaan kiinnittää tähän kahden huippujoukkueen väliseen kohtaamiseen, jossa nähdään ensimmäiset viitteet siitä, dominoiko hallitseva mestari tätäkin kautta vai onko haastaja onnistunut virittämään koneensa mestaruuteen vaadittavaan kuntoon.

– On ehdottomasti hyvä startti ja varmasti hyvä peli. Kaksi todellista laatujengiä kohtaavat. TsSKA sai viime kauden päätteeksi kruunun pitkälle projektille, eikä varmasti halua siitä luopua. Omsk on idästä noussut kärkijoukkueeksi muutosten myötä. Seuraan tuli uusi presidentti ja palaset alkoivat loksahtelemaan kohdalleen. Hyvä valmentaja ja loistavat hankinnat. Finaalitappio varmasti kalvaa ja tulevat nälkäisinä tähän peliin. Hyvä makupala kauden alkuun, Niemi toteaa.

TsSKA Moskova – Avangard Omsk sunnuntaina klo 15.30. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen