HIFK:hon saapuneen Liiga-mestarin tavoitteet korkealla: ”Jos onnistun täällä, edessä voi olla monia mahdollisuuksia”

© Kuva: Juha Tamminen

HPK:n viime kauden mestaruusjoukkueen kapteeni Otto Paajanen siirtyi tulevalle kaudelle HIFK:n väreihin.

Samalla ovenavauksella hämeenlinnalaisseurasta Helsinkiin siirtyi myös Teemu Turunen ja Paajanen myöntää, että tutun pelikaverin mukanana oleminen helpotti.

– Kyllä se tietyllä tavalla auttoi, että joukkueessa oli viime kaudelta tuttu pelikaveri, jonka kanssa tulen täälläkin varmaan pelaamaan jonkin verran samassa ketjussa. Helpottaa, ettei tarvitse ihan nollista lähteä rakentamaan sitä kemiaa, Paajanen toteaa Liigan virallisella nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Siirto HIFK:hon oli 26-vuotiaan Paajasen mukaan oman uran ja kehityksen edellytys.

– Osittain kyse on siitä, että tehtävä tuli suoritettua, mutta olin ollut kauan samassa paikassa. Asiat Hämeenlinnassa olivat hyvin, mutta koin, että maisemanvaihdos voisi tehdä hyvää nimenomaan arkeen, jotta pystyisi kehittymään vielä yhden askeleen pelaajana, Paajanen valottaa ja jatkaa:

– Koin, että Helsinki on iso ja hieno haaste. Jos onnistun täällä, edessä voi olla monia mahdollisuuksia.

Paajanen kertoo haluavansa ottaa kehitysaskeleita erityisesti hyökkäystehokkuudessa.

– Aina on ollut maalipaikkoja, mutta pitäisi pystyä olemaan vielä tehokkaampi. Kokonaisvaltaisessa kasvussa olisi mahdollista olla parempi. Hieman tehokkaampi, hieman parempi luistelija, hieman vahvempi omissa, ylivoimalla, vähän vielä luotettavampi. Kaikkia näitä haluan pienen napsun eteenpäin. Tuskin laukaukseni tai luisteluni tulee parantumaan enää mitenkään älyttömästi, sentteri toteaa.

Tulevan kauden kohtaaminen vanhaa seuraa vastaan on edessä 21.syyskuuta. Ottelu ei ole Paajasella mikä tahansa peli.

– Kyllä se otteluohjelma tuli kieltämättä katsottua, että milloin on vierasottelu HPK:ta vastaan. Mielenkiintoinen peli siitä tulee, joka on varmasti tavallista merkityksellisempi minulle. Hauska mennä, kun koko organisaatio on minulle tuttu. Katsotaan, millainen reaktio sieltä tulee. Aika innoissani olen. Jollain tapaa jopa jännittää, Paajanen myöntää.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!