Entinen Jokerit-hyökkääjä Esa Pirnes lataa tylyjä kommentteja Jokereista: ”Yllättävän paljon hakemista”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit
Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Jokerit jatkaa taistoaan KHL:ssä ja isännöi lauantaina idän ykkösjoukkue Avtomobilist Jekaterinburgia.

Jokerit on voittanut viidestä viime pelistä vain yhden ja valahtanut KHL:n läntisessä konferenssissa jo toiseksi viimeiseksi. Mikä Jokerien pelissä mättää Esa Pirnes?

– Yksi on peli-ilme ja suoritustaso, jollain tavalla pelaajien tekeminen on virkamiesmäistä. Ei ole tullut viime kauden tapaista räjähtävää starttia, ja joukkue on hakenut optimaalista tunnetilaa. Kokonaisuutena yllättävän paljon hakemista pelissä. Norman on ollut varjo edelliskaudesta. Henkilökohtaisella tasolla pitää lähes kaikkien parantaa, ex-jokeripeluri Pirnes toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerien heikkoutena on ollut puolustus- ja maalivahtipeli. Ykkösmaalivahdin statuksella kauteen lähtenyt Antti Niemi on torjunut vain yhden voiton Jokereille. Niemen torjuntaprosentti on todella heikko 87,5. Janis Kalnins on ottanut hieman paremmalla prosentilla (89,6) koppeja. Maalivahtien on ollut vaikea loistaa, kun puolustus on vuotanut kuin seula. Yhdeksässä pelissä narripaitojen verkko on heilunut peräti 31 kertaa.

– Jokereillahan on paremmin liikkuvat ja kiekolliset puolustajat kuin viime kaudella. Ei tämä ole ollut puolustajista kiinni. Suorista hyökkäyksistä on tullut liikaa maaleja. On huolimattomasti hyökätty ja menetetty kiekkoja. Tarvittavaa tukea ei ole hyökkääjiltä puolustukseen tullut. Lisäksi maalivahtipeli ei ole ollut tarpeeksi korkealla tasolla. Jos haluat voittaa KHL:n, niin sinulla pitää olla kaksi hyvää veskaa ja heidän pitää pelata 5-10 peliä, joissa veska pelastaa pelejä, Pirnes paaluttaa.

Narripaidat pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, kun Hartwall Arenassa vierailee itäisen konferenssin kärkiryhmiin kuuluva Avtomobilist Jekaterinburg.

– Voitti viime kaudella kevyesti runkosarjan idässä ja on myös tällä kaudella yksi KHL:n kovimmista joukkueista. Jokereilla on ollut vaikeuksia voittaa KHL:n kärkijoukkueita, se on pystynyt siihen vain satunnaisesti, Pirnes toteaa.

Näin on ollut myös tällä kaudella. Jokerit koki edellisessä pelissä 1-5-tappion TsSKA Moskovalle ja kauden mittaan narripaidat ovat saaneet selkäänsä SKA Pietarilta, Avangard Omskilta ja Ak Bars Kazanilta.

Jokerit ja Avtomobilist Jekaterinburg iskevät yhteen lauantaina klo 16.00 Hartwall Arenalla. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa ottelua ennakoidaan klo 15.30 alkaen.

Kimmo Mäkinen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!