Edmonton kehotti Mikko Koskista parantamaan fysiikkaansa – taustalle tuli todellinen kuntoguru: ”Halusin kokeilla jotakin uutta”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers-vahti Mikko Koskinen joutui viime kauden lopulla urakoimaan joukkueensa maalilla.

Koskinen aloitti 30 Oilersin 31:stä viimeisestä ottelusta, kun mitat täyttävää ja luotettavaa kakkosveskaria ei yksinkertaisesti ollut tarjolla joukkueen kaupattua helmikuun siirtorajalla aiemman ykkösveskarin Cam Talbotin.

Seurajohto kiinnitti huomiota 31-vuotiaan suomalaisen väsymiseen ja kauden päätöskeskusteluissa Koskista evästettiin Sportsnetin mukaan kiinnittämään huomiota fysiikkansa parantamiseen.

Koskinen onkin urakoinut kesän ajan kuntoguru Marko Yrjövuoren opastuksella yhdessä Columbus Blue Jackets-veskari Joonas Korpisalon kanssa.

Yrjövuori tunnetaan muun muassa entisen koripallotähti Kobe Bryantin kuntovalmentajana.

– Halusin kokeilla jotakin uutta. Hän (Yrjövuori) on työskennellyt isojen kavereiden (koripalloilijoiden) kanssa joten ajattelin, että se voisi sopia minulle. Yritän saada kaiken irti kropastani ja pelata elämäni parasta kiekkoa, Koskinen toteaa Sportsnetille ja jatkaa:

– Pystyn kehittämään itseäni jään ulkopuolella vielä rutkasti, en ole se vahvin kaveri tai mitään sellaista. Kyse ei kuitenkaan ole isoista asiosta, vaan pienten yksityiskohtien hiomisesta.

Tulevalla kaudella Koskisen urakkaa helpottaa myös Oilersin kesällä hankkima kokenut Mike Smith.

37-vuotias Smith on pelannut pitkällä urallaan peräti 571 NHL-ottelua ja tarjoaa tulevalla sesongilla tukea todennäköisesti Oilersin ykkösvahtina aloittavalle Koskiselle.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.