Asiantuntija povaa Kaapo Kakolle pisteiden valossa tykkikautta – ”Mikäli pelaa säännöllisesti ylivoimaa…”

© Kuva: Getty Images

Kaapo Kakon harteille on kasattu jo alkavaa kautta ajatellen isot odotukset New York Rangersissä.

Kesän kakkosvarauksen odotetaankin nappaavan jo tulokaskaudellaan ison roolin varsin kapeasta Rangers-hyökkäyksestä. NHL.comin asiantuntija Dan Rosen uskookin turkulaisen omaavan kaikki mahdollisuudet jopa 30 maalin runkosarjaan – tietyin varauksin.

– Odotukset ovat korkealla, kuten kakkosvarauksen kohdalla kuuluukin. 30 maalia ei ole mahdottomuus ottaen huomioon hänen lahjakkuutensa sekä sen, että hän pelasi jo viime kaudella miesten sarjassa Suomessa. Hänen odotetaan myös aloittavan kauden Rangersin ykkösylivoimaviisikossa, Rosen arvioi.

– 30 maalia tulee olemaan kuitenkin haastavaa, ellei hän pelaa säännöllisesti kärkiketjussa Mika Zibanejadin ja Artemi Panarinin rinnalla. Se ei kuitenkaan ole Kakon tämän hetkinen paikka. Pavel Buchnevich saanee tuon tilaisuuden ensimmäisenä. Kakko aloittanee kauden kakkosketjussa 20-vuotiaan Filip Chytilin laidalla, joka ei ole pelannut aiemmin säännöllisesti sentterinä NHL-tasolla.

– Tämän hetken tilanteen säilyessä uskon 20-25 maalin ja 50 pisteen runkosarjan olevan realistisempi arvio Kakon kaudesta, Rosen pyörittelee.

Kuinka monta pistettä uskot Kakon iskevän tulokaskaudellaan? Keskustele tästä sekä muista kiekkoaiheista Jääkiekon olohuone -ryhmässä.